8 Şubat 2011 Salı

Tamika Catchings



Geçen sezon da formamızı giyen Tamika Catchings ile tekrar anlaşıldığını sonunda resmi sitemiz de duyurdu. WNBA'de İndiana Fevers forması giyen tecrübeli oyuncumuz, hafta sonu ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile oynayacağımız derbi maçta forma giyebilecek.


Gerçek Bir Star Tamika Catchings
Ne Wnba starlığı, ne attığı sayılar aldığı ribaundlar, ne de kazandığı, kazandırdığı kupalar, onu benim gözümde efsaneleştiren olaylar bambaşka şeyler. Tamika Catchings’in ülkemize transfer olup Galatasaray forması giyeceğini duyduğumda bir hayli sevinmiştim. Sevinmiştim çünkü bu büyük basketbolcunun bizim çocuklara öğretecek çok şeyi olduğunu biliyordum. Yanılmadım !


Ülkesinde bir çok yardım faaliyetinin, insani organizasyonun adeta bayraktarlığını yaptığını bildiğim Tamika’nın tüm bu çalışmaları acaba popüleritesini arttırmak için başarıyla yürüttüğü bir halkla ilişkiler faliyetinin bir parçası mıyıdı ? Evet bu soru insanın aklına gelebilecek cinsten bir soru olsa da Tamika Catchings bunun böyle olmadığı her haliyle her hareketiyle göstermeye devam ediyor. Bu coğrafyanın büyük düşünce insanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” sözünü Tamika’nın ömründe hiç duymadığına eminim ama bu sözü duymamış olsa da Bandırma’da düzenlenen 18. Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası’nda Tamika Catchings bir sporcunun, bir yıldız oyuncunun, gerçek bir efsanenin nasıl davanması gerektiğini gösteren öyle iki güzel örneğe imza attık ki hayran olmamak mümkün değildi.


Tamika ilk gün oynanan çeyrek final maçında müdafa esnasında Ceyhan Belediyeli bir oyuncuyla birlikte yere düştü, o sırada rakibe geçen top kendi potalarına bir hücum olarak başlamıştı ancak Tamika Catchings müdaafaya koşmadan önce rakibini yerden kaldırmayı tercih etti. Bu bile başlı başına güzel bir örnekken aynı Tamika Catchings rakibine yardımcı olarak kaybettiği sürenin dezavantajına rağmen kendi sahasına koşarak topu kapmayı ve atılacak basketin asistini yapmayı başardı. Eminim iyi bir basketi, güzel bir hareketi tekrar tekrar yayına getiren D-Spor bu hareketin üzerinde fazlaca durmamıştır ancak kendini yıldız zanneden, yıldız olmayı burnunu Kaf Dağı’na emanet etmek sanan bazı yerli oyunculara ders niteliğinde ki bu hareket atılan bir çok sayıdan çok ama çok daha güzeldi. İkinci örnek ise büyük bir çekişme ve tansiyon içince geçen Fenerbahçe-Galatasaray finali sonrasında yaşandı. 12 yıldır bu kupayı alamayan Galatasaraylı basketbolcular maçın son düdüğü ile birlikte haklı sevinçlerini yaşamaya başlamışken Tamika Catchings arkadaşlarına rakip Fenerbahçeli meslaktaşlarını işaret ederek önce onları kutlamaları gerektiğini hatırlattı. Eh gerçekten efsane sporcu ünvanı tesadüfen ve kolay kolay elde edilen bir ünvan değilmiş. Bizde ki bazı “yıldızcık”ların Tamika’dan öğreneceği çok şey var ama onların öğrenmek isteyeceklerini pek sanmam. Nasıl olsa dünyada onlardan daha büyük oyuncu, daha iyi profesyonel yok !


Hiç olmazsa Tamika Catchings’i alt yapılarda forma giyen çocuklarımız ilgiyle takip etsinler ki gerçek bir yıldız, iyi bir profesyonel ve iyi bir insan nasıl olur sorularına doğru cevabı bulabilsinler. Belki bu sayede ilerleyen zamanlarda bizlerde yeniden gerçek yıldızlara sahip olabiliriz.


Teşekkürler Tamika Catchings basketbolun güzel yürekli güzel insanı…


Serdar Gürel

Ayrıntılı analizi akşam saatlerinde gireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder