23 Şubat 2011 Çarşamba

Kadınlar Türkiye Kupasında Rakibimiz; Botaş



Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda rakibimiz belli oldu.Son Türkiye Kupası şampiyonu takımımız, çeyrek final de Adana temsilcisi Botaş ile eşleşti.



11 Mart Cuma
17.30 Beşiktaş Cola Turka-Samsun Basketbol
20.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Tarsus Belediyesi
12 Mart Cumartesi
17.30 Fenerbahçe-Panküp Kayseri Şeker
20.00 Botaş-Galatasaray Medical Park
Botaş şu anda ligde 6. sırada yer alıyor.Botaş ile ligde oynadığımız her iki maçı da kazanmıştık.İstanbul'da oynadığımız ilk maçın ilk yarısında kötü bir performans göstermiş ve ilk yarıyı 18 sayı farkla 42-24 geride kapatmıştık ama ikinci yarı muhteşem bir dönüşle maçı 75-68 kazanmayı bilmiştik.Deplasmanda ki maç ise, daha rahat geçmiş ve 38 sayı farkla 43-81 kazanmıştık.Botaş'ın en etkili isimleri ise; şu anda 22.9 sayı ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin sayı kralı olan Jolene Nancy Anderson ve 17.4 sayı ortalamasıyla oynayan Megan Frazee...
Eğer çeyrek finalde Botaş'ı elersek, Fenerbahçe-Panküp Kayseri Şeker maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacağız.Yarı finalde ki maç 13 Mart Pazar günü saat 20:00'da oynanacak.Final maçı ise, 14 Mart Pazartesi günü saat 16:00'da oynanacak.



Kura Yorumları;
Galatasaray Medical Park Takım Menajeri Müge Erdem: Bu sene on dokuzuncusu düzenlenecek olan Spor Toto Türkiye Kupası’nın seyir zevki açısından çok güzel geçeceğini düşünüyorum. Bütün takımlara başarılar diliyorum. Gaziantep’ten kupayı alarak dönmek istiyoruz.
Galatasaray Medical Park Oyuncusu Işıl Alben: Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve Spor Toto’ya teşekkür ederim. Botaş ligin gerçekten çok iyi ekiplerden birisi. Yıllardır bu ligin önde gelen kulüplerinden bir tanesi. O yüzden biz elimizden geleni yapacağız. İddialı olduğumuzu söylemek isterim ama Türkiye Kupası tek maç üzerinden oynandığı için sürprizlere açık bir organizasyon. En iyi oynayan ve hak edenin kazanmasını diliyorum. Ayrıca Türkiye Ligi, bu sene Avrupa’nın en güçlü liglerinden bir tanesi. Bütün Gaziantep halkını çocuklarıyla, aileleriyle güzel maçlar izlemeleri için salona bekliyoruz.
Galatasaray Medical Park Oyuncusu Nihan Anaz: Tüm takımlara başarılar diliyorum. Ayrıca Spor Toto’ya sponsorluk için teşekkür ederim. Rakibimiz Botaş çok güçlü bir ekip ama kazanan taraf olmak istiyoruz. Geçen sezon olduğu gibi kupayı kazanmayı arzuluyoruz.
Galatasaray Medical Park Oyuncusu Tuğba Palazoğlu: Umarım geçen sezon kazandığımız bu kupayı elimizden çıkarmayacağız. Ama çok zevkli bir lig devam ediyor. Herkes birbirini yenebiliyor ve Türkiye Kupası’nın da böyle olacağını düşünüyoruz. Gaziantep halkıyla beraber çok coşkulu, çekişmeli bir Türkiye Kupası olacaktır. Herkese teşekkürler.
Botaş Genel Menajeri Abdullah Kutlu: Galatasaray’ın basın toplantısında kişi sayısı olarak üstünlüğü var ama asıl üstün taraf sahada oynanacak 40 dakikalık maç sonunda belli olacak. Öncelikle Spor Toto’ya ve maçı yayınlayacak Sports Tv’e teşekkür ederim. Çünkü bu tür sponsorluklar çok önemli. Kadınlar Ligi, Avrupa’nın en iyi liglerinden bir tanesi ve Dünya’nın en önemli oyuncuları bu ligde oynuyor. Maçta yüreğimizi sahaya koyacağız. Müzemizde bulunan 2 kupayı 3 yapmak için Gaziantep’te oynanacak Kadınlar Türkiye Kupası’nda 3 maç yapan takımlardan bir tanesi olmak istiyoruz. Tüm katılan takımlara başarılar diliyorum.
Botaş oyuncusu Pelin Derya Bilgiç: Rakibimin gücünün farkındayız. Bu yüzden elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Takım olarak bu kupayı çok istiyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder