23 Şubat 2011 Çarşamba

Avrupa'ya Veda | 54-64



Uleb Eurocup K grubunda 5. maçımızda İtalyan Pepsi Caserta'yı konuk ettik. Abdi İpekçi'deki sirk gösterileri nedeniyle Ayhan Şahenk'te oynanan maçta rakibimize 54-64lük skorla yenilip Final 8 şansımızı kaybettik.

J.Johnson, J.Shipp, Caner, Rancik ve Andric 5i ile müsabakaya başlayan takımımız ilk yarı boyunca neredeyse maçla hiç alakası olmayan bir görüntü çizdi. Rakip ise bizi iyi analiz etmiş olacak ki kendi silahımızla bizi vurdular desek yalan olmaz. Bütün topları pota altına indirmeye çalıştılar ve ilk yarı boyunca çok yüzdeli ve doğru hücum ettiler. Takımımız ise gerek savunmadaki tutukluğu, hücumdaki etkisiz oyunu ve üst üste top kayıpları ile rakibin ekmeğine yağ sürdü.

İlk çeyreği 14-22, devreyi de 20-41 gibi bir skorla geride kapattık. Maçı bizim açımızdan kazanmak yetmiyordu, gruptan çıkmak adına +5 farklı bir galibiyet ile 2li averajda rakibe üstünlük sağlamamız lazımdı. Dolayısı ile devreyi 21 sayı geride kapatınca 2. yarıda işler hiçte kolay olmayacaktı.

2. yarıya Tutku, Jerry, Shipp, Shumpert, Ermal 5i ile çıktık. Bu çeyrekte hücumda üst üste sayılarımızve savunmadaki gayretimiz ile geri dönüş sinyali verdik. Shumpert, Tutku ve Jerry'nin üst üste sayılarıyla farkı bir ara 6 sayıya kadar indirdik. Rakip mola dönüşü oyuna NBA patentli oyuncusu Jumaine Jones'u soktu. Maç boyunca pek etkili bir oyun sergileyemeyen Jones bu dakikalarda hücum ribaundlarında pota altını çok karıştırdı ve buradan elde edilen sayılarla rakip farkı tekrar çift hanelere çıkardı. 3. çeyreği de 40-52 ile önde kapatmayı bildiler.

Son çeyrekte rakip üstünlüğünü iyi korudu farkı eritip bir geri dönüş yapmamıza izin vermedi ve maçı 54-64 kazanarak kupadan elenmemizi sağladı.



İstatistik kağıdına bakınca takımda pozitif anlamda göze batan ilk isim 15 sayı 13 ribaundla oynamış olan Shumpert oluyor.
Takım istatistiklerinde ise 3/20 gibi çok kötü bir 3lük yüzdesi ile oynamamız, 19 top kaybı yapmamız mağlubiyete sebebiyet veren kötü istatistikler olarak göze çarpıyor. Yine takım halinde sadece toplam 9 asistte kalmış olmamız da oyun düzenimizden ne kadar uzakta olduğumuzun bir göstergesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder