16 Şubat 2011 Çarşamba

Yola Devam

Erkek basketbol takımımız; Euro Cup 4. haftasında, Cez Arena'da Çek temsilcisi Cez Nymburk'a konuk oldu.Maça kötü bir giriş yapan takımımız, ilk periyotun son 3 dakikasından itibaren maçın kontrolünü ele geçirdi ve maçı da 15 sayı farkla 77-62 kazandı.

Takımımız Cez Nymburk maçına; Jerry Johnson, Joshua Shipp, Caner Topaloğlu, Radoslav Rancik ve Luksa Andric ilk beşiyle başladı.İlk periyotta Nymburk daha çok dış atışlar ile etkili olmaya çalıştı. Keza  ilk periyotta 4 üçlük isabeti buldular.Takımımız ise, daha çok boyalı alandan etkili olmaya çalıştı.Cez Nymburk'un 18-10 ile farkı 8 sayıya çıkartmasıyla mola alan takımımız, moladan 12-1 ile geri döndü ve ilk periyotun bitiminde ki Ermal Kuqo'nun takımımız adına ilk üçlüğü ile ilk periyotu 22-19 önde kapattık. İlk periyotta farkın 8'e çıkmasından sonra alınan molanın ardından son üç buçuk dakika da potamızda basket görmediğimizi de not olarak düşelim.Takımımız, ikinci periyotta da ilk periyotun sonunda ki oyununu devam ettirdi.Nymburk'un bu periyotta hücumda zorlanmasının ardında ilk periyotta oturtamadığımız takım savunması yatıyordu.Ermal Kuqo'nun etkili performansı bir ara farkı  çift hanelere çıkartmamızı sağlasa da ilk yarıyı 9 sayı farkla 41-32 önde kapattık.İlk periyotta takım halinde boyalı alandan 7/9 şut isabet oranı ile oynadık. Potadan uzaklaştıkça, takım halinde isabet oranımız azaldı. İlk yarı da istatistiklerde dikkat çeken performans ise Ermal Kuqo'ya ait. Ermal Kuqo, ilk yarıda 4/6 iki sayı ve 2/2 üç sayı yüzdesi ile 14 sayı ile oynadı.

İkinci yarıda ise, rakip bir ara farkı 3 sayıya kadar indirse de özellikle Evren ve Shumpert'in sonra da Ermal'in hücumda ki etkili performanslarıyla tekrar farkı çift hanelere çıkartmayı bildik.Özellikle pota altında rakibini ezen takımımız üçüncü periyotu da 57-46 üstün geçti.Maçın son periyotunda da sürekli topu pota altına indirerek maçı kontrol ettik.Bu periyota da Ermal Kuqo ve Luksa Andric'in etkili performansları damgasını vurdu.Bu iki oyuncumuz özelinde her iki rakip pota altında da sadece Galatasaraylı basketbolcuların borusu öttü.Deplasmanda 15 sayı farkla 77-62 kazanan takımımız, grupta 4. maçlar sona erdiğinde 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 3. sırada yer alıyor.

Grubun diğer maçında Asefa Estudiantes, evinde Pepsi Juve Caserta'yı 90-80 yenerek grup liderliğine yükseldi.


Puan Durumu
1.Asefa Estudiantes 3/1 +26
2.Pepsi Juve Caserta 3/1 +3
3.Galatasaray 2/2  0
4.CEZ Nymburk 0/4 -29

Gelecek hafta İtalya da 81-76 yenildiğimiz Pepsi Juve Caserta'yı ağırlayacağız.Bu maçı en az 6 sayı farkla kazanmamız gerekecek.Eğer kaybedersek, Euro Cup maceramız sona ermiş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder