12 Şubat 2011 Cumartesi

Tamika CatchinGS Farkı


Kadın Basketbol Takımımız TKBL 17. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk etti. Bu sezon Cumhurbaşkanlığı kupası, ligin ilk yarısındaki maç ve Euroligde olmak üzere 4 maçta da rakibine karşı galibiyet alamayan Galatasaray bu maça kuşkusuz taraftarının da önünde olması sebebi ile çok daha farklı motive olmuştu. Bunun yanısıra takıma geçen sene de 2. yarıdan itibaren katılan Tamika CatchinGS, bu sezon da takıma dahil olmuştu. Şüphesiz hem hücumda, hem savunmada takımı 1-2 kademe yukarı taşıyacak bir oyuncuydu Tamika. Maç öncesi yapılan yorumlarda da bu konu çoğu kişi tarafından dile getiriliyordu.

Tüm bu gelişmeler sonrasında maç başladı ve Galatasaray hem hücumda hem savunmada rakibine müthiş bir üstünlük kurdu. Öyle ki Fenerbahçe saha içi ilk isabetini maçın ilk 3 dakikasının sonlarına doğru bulabildi. Galatasaray ise Tamika önderliğinde yüksek yüzdeyle hücum etmeye başladı. Fowles da dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koydu ve pota altında rakibi ezmeye başladı. Tamika ve Fowles önderliğinde Galatasaray ilk çeyreği 26-15 gibi bir skor ile önde kapattı. Oldukça yüzdeli ve disiplinli oyunun mimarı olan 2 oyuncu Fowles ve Tamika ilk çeyrekte atılan 26 sayının 16sını üreten isimler oldular. (Tamika: 8, Fowles: 8)

2. çeyrek başladığında yine agresif ve istekli savunma meyvelerini verdi ve ilk sayıyı rakibinden çaldığı top ile Tamika üretti. Bir ara 15 sayılık bir farkı yakalayan takımımızda ilk çeyrek boyunca sürekli sahada olan, takımı yönlendiren Tamika'nın 2. çeyreğin ilk 4 dakikasının ardından kenara gelmesi ile Fenerbahçe toparlanmaya başladı. Anete ile skor üreten Fenerbahçe'de ilk yarının sonlarında Horakova üst üste sayılar üretti ve bir ara 15 sayı olan fark devre sonu 3e kadar indi. Devreyi 40-37 önde kapadık ve 2. çeyreğin son 3buçuk-4 dakikasında parkeye yansıttığımız oyun maç boyunca en kötü olduğumuz dakikalardı. İlk yarı sonunda 10 sayı 4 ribaund 2 asist ile Tamika, 8 sayı 4 ribaund ile Fowles ve 4 sayı 5ribaund ve 2 asisti ile Işıl göze çarpan isimlerdi.

3. çeyreğe yeniden oyunun kontrolünü elimize alıp başladık. Tamika, Işıl ve Fowles'ın sayıları ile insiyatifi ve maçın gidişatını kendi yönümüze çevirdik. Rakipte ise sadece Anete bireysel performansı ile takımını ayakta tutmaya çalışıyordu. Yüzdeli ve hücumda ve savunmadaki akıllı oyunumuz ile bu çeyreği de 65-51 önde kapattık ve devre sonunda 3e inen farkı açmış olduk. 3. periyot skoru ise 25-14 lehimize idi.

4. çeyrekte rakip alan savunmasına başladı ve bir nebze de olsa başarılı oldular. Sayı atmakta zorlanıyorduk fakat rakibe de sayı imkanı vermedik. Süre bu şekilde bizim lehimize geçiyordu. Tüm bunlarla birlikte kaçırdığımız şutların birçoğunda hücum ribaundlarını çektik. Işıl'ın bu alanda oldukça katkısı oldu, her topu kovalaması ile rakibi zor durumda bıraktı ve birçok ribaund çekmemizi sağladı. En nihayetinde 4. çeyrek skoru 11-14 rakibimiz lehine olmasına karşı 76-66 10 sayı farkla kazanan taraf Galatasaray oldu ve bu sezon Fenerbahçeye karşı ilk galibiyetini aldı.



İstatistiklere bakınca takımımız adına Tamika ve Fowles öne çıkan ilk 2 isim oluyor. Yuvaya dönen Tamika ilk maçında 17 sayı 7 ribaund 3 asist 2 top çalma 3 top kaybı ve 1 blok ile oyunun bütün alanlarında takıma katkı sağladı. 16 sayı 8 ribaund 2 top çalma 2 top kaybı ve 2 blok ile Fowles de galibiyette önemli bir katkı sağladı. 9 sayı 8 ribaund 3 asist 2 top çalma ile oynayan ve diğer maçların aksine şut kullanmaktan çekinmeyen, insiyatif alan Işıl da sezonun en iyi maçını oynadı desek yalan olmaz. Bençten gelip yüzdeli hücum ederek 9 sayı üreten Tuğba ve 7 sayı üreten Hodges de takıma katkı sağlayan diğer isimlerdi.

Maç boyunca oldukça yüzdeli hücum eden takımımızın 2 sayı şut yüzdesi %58 iken rakip bu alanda %45 ile kaldı. Diğer göze çarpan istatistikler ise ribaund ve asistlerdeki üstünlüğümüz. Ribaundlarda 38e 27; asistlerdeki 16ya 9luk üstünlüğümüz bugünkü galibiyette önemli yer tutuyorlar.

Bu galibiyet ile normal sezonu 1. bitirmek adına ve olası finalde saha avantajına sahip olmak adına çok büyük bir adım attık. En yakın takipçimiz Fenerbahçe ile aramızda 1 galibiyet fark var ve rakip ile 2li averajda üstün olan tarafız. Liderliği kaybetmemiz için 2 maç kaybetmemiz lazım ki bu da şu durumda pek olası görünmüyor. Yine de işleri sıkı tutmak lazım. Ligi birinci bitirip finalde saha avantajını almak şampiyonluk yolunda büyük bir adım...

2 yorum:

  1. harakova değil amk horakova

    YanıtlaSil
  2. eyvallah sağol Johan ilk defa yazdı o yüzden böyle küçük hatalar normal...

    YanıtlaSil