9 Şubat 2011 Çarşamba

Tamika Transferi: Esas Hedef?

Uzun süredir beklediğimiz haber bir süre önce resmi sitemize düştü ve geçen sezonun ikinci yarısında Galatasaray'ımızda forma giyen Tamika Catchings ile yeniden anlaştık.

Tamika ile ilgili bilgiler çeşitli bloglarda ve resmi sitemizde bulunmakta. Fiziki engelini aşıp basketbol oynaması, yaşadığı zorluklar, WNBA kariyeri, oyunun her yönüne katkı vermesi ve karakteri tam anlamıyla Galatasaray'ımıza yakışan bir transfer fakat işin konuşulması gereken esas kısmını atlamayalım: Neden bu kadar geç kaldık?

En önemli neden tabii ki Tamika'nın ailesiyle vakit geçirmek istemesi ve yoğun geçen WNBA sezonundan sonra tam anlamıyla dinlenip, ABD dışı oynadığı ligi bir anlamda sezon öncesi hazırlık olarak görmesi diyebiliriz.

Fenerbahçe'ye elenmek ve Tamika transferinin gecikmiş olması aslında bu sezonla ilgili çok önemli bir ipucu verdi bizlere. Olayı madde madde doğru biçimde okumaya çalışalım.

1) Ceyhun hocanın gelişi, potansiyeli iyi olan Türk oyuncuların kadroya katılması, Fowles transferi ile birden beklentiler fazla yükseltildi. Takımların nasıl geliştiği, nasıl büyüdüğü unutuldu. Sadece Fowles ile Euroleague'de iyi yerlere gelebileceğimiz düşünüldü, düşündürtüldü. Yanlış.

2) Yönetim takım ile ilgilenmiyor. Daha açık yazılamaz sanırım. Burhaniye'de yaşanan son olaylar en önemli örneği. Fenerbahçe serisine yönetimin ilgisizliğini de unutmamak gerekir. WNBA'deki en iyi oyunculardan ikisini takıma kazandırmakla (Kaldi ki Seimone'nin sakatlık sonrası durumu ortada.) iş bitmiyor.

3) Koç için uygun çalışma ortamı sağlandığını düşünmüyorum. Bununla ilgili somut bir veri yok elimde. Sadece hissiyat diyelim.

4) Yerli oyunculardaki farkın bir anda kapanabileceğini düşünüldü. Olamazdı. Olmadı da... Genç oyuncularımızın gelişimi de durdu...

Peki Tamika'yı neden bekledik? Derdimize çare olacak mı?

Tek hedefimiz lig miydi?

Görünen o.

Ulaşılabilir bir hedef mi?

Çok zor.

Belki geçen sezona benzer bir Türkiye Kupası zaferi...

Malesef şampiyonluk şimdilik görebileceğimiz en güzel rüyadan ibaret...

Bu noktada ilgisiz, beceriksiz yönetiminden sporcusuna, teknik kadrodan taraftarına kadar herkesin düşünmesi lazım.

"Biz nerede hata yapıyoruz?"

Bu sorunun cevabı kadın basketbol takımımızın eski günlerine dönüp dönemeyeceğini belirleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder