26 Şubat 2011 Cumartesi

Rahat Galibiyet 83-61

Kadın basketbol takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 20.Haftasında İstanbul Üniversitesi'ne konuk oldu.Karşılaşmadan 22 sayı farkla 83-61 galip ayrılan takımımız 18.galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmaya; Işıl Alben,Tuğba Palazoğlu,Seimone Augustus,Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladık. Maça çok iyi bir giriş yapan takımımız, 8-0 seri ile başladı.Bu seriye  İstanbul Üniversitesi 7-2lik bir seri ile karşılık verdi.Bu periyotta, pota altından Sylvia Fowles ve Bahar ile etkili olduk.İlk periyotta rakibimiz, sadece 2 basket bulabildi ama serbest atış çizgisinden 10/10 ile oynamaları farkı daha fazla arttıramamıza sebep oldu.Üçlük isabeti sağlayamadığımız ilk periyotu 19-14 önde geçtik.İkinci periyota iyi bir giriş yapan takımımız, periyot başında farkı çift hanelere çıkarttı.Bu bölümde ilk periyotta olduğu gibi pota altından etkili olduk.Gintare Petronyte, Melisa Can ve Sylvia Fowles'un pota altında ki katkıları ile ilk yarıyı 41-32 önde geçtik. İlk yarı Gintare Petronye 9 sayı, Melisa Can 6 sayı ribaund ve Sylvia Fowles 6 sayı 8 ribaund ile oynadılar. İlk yarının en skorer üç oyuncumuzun da uzun oyuncularımız olması, pota altını kararttığımızın en büyük göstergesi...

Üçüncü periyota da ilk ve ikinci periyotun başında olduğu gibi yine iyi bir giriş yapan takımımız, farkı bir ara 17 sayıya kadar çıkartsa da periyot sonunda İstanbul Üniversite'sinin yakaladığı 10-4lük seri farkı azaltsa da üçüncü periyotu 11 sayı farkla 60-49 önde kapattı.Maçın son periyotunda da etkili performansını sürdüren takımımız maçı 22 sayı farkla 83-61 kazanarak liderliğini devam ettirdi.


Maçın yıldızı, 23 sayı ve 12 ribaund ile double double yapan Sylvia Fowles oldu.Big Syl'a ek olarak Melisa Can da 10 sayı ve 10 ribaund ile double double yapan bir diğer oyuncumuz oldu. Son maçlarda formda olan Bahar Çağlar ise, 12 sayı ve 7 ribaund ile galibiyette payı oldu.Geçen hafta ki Samsun Basket maçını kazanmamızda ki en büyük etkenlerden biri olan Seimone Augustus, bu maçta şut performansı (2/12) kötü olmasına rağmen 4 sayı, 7 ribaund ve 4 asist istatistikleriyle takımına faydalı oldu. Forma giyen 11 oyuncumuzunda sayı bulması, 23 asist ve 54 ribaund ki 21'i hücum olarak es geçilmemesi gereken güzel istatistikler...

Tamika Catchings'in olmadığı bir maçı da galibiyetle kapatan takımımız, kalan son iki haftada ki maçlarını da kazanırsa normal sezonu lider kapatacak.Gelecek hafta 5 Mart cumartesi Ceyhan Belediye'yi konuk edecek takımımız, normal sezonun son haftasında Türkiye Kupası maçlarının ardından Panküp Kayseri Şeker'e konuk olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder