2 Ağustos 2011 Salı

Sariye Kumral Galatasaray'da

Kadın Basketbol Takımımızın son hamlesi eski oyuncumuz Sariye Kumral (Gökçe) oldu. Sariye Kumral daha önce takımımızın 2007-2008 kadrosunda da yer almıştı. 
Sariye Gökçe, geçen sezon ikinci lig takımlarından Optimum Ted Kolej formasını giymişti. Nedeni ise, takımımızın eski kaptanı Derya Özyer'in antrenör olarak varlığı idi. Yoksa kendisi 1.ligde oynayabilecek bir oyuncuydu. Projelerini gerçekleştirip Optimum Ted Ankara Koleji 1. lige çıkartıp basketbola ara vermekti amacı ama bizden gelen teklif kararını değiştirdiğini gösteriyor. Sariye'nin transferine bakış açım ise, gereksiz bir transfer oldu. Aynı anda açıklanan Ayşe Cora'ya tecrübesiz diye güvenilmediğinin kanıtıdır bu transfer... Geleceğe yatırım yapıyorum diye Ayşe Cora'yı alıp, sonra bebek sahibi olmak istiyorum diyerek basketbola ara vermeyi düşünen Sariye ile anlaşmada ki amaç neydi anlayamadım pek... Bu transferle Ayşe Cora'yı bu sezon kiralayacağımız anlamı da taşıyabilir. 


Neyse, oyuncu özelinde Sariye Gökçe'yi değerlendireceksek; mücadeleden kaçmayan bir oyuncu Sariye... Basketbolda "Pis işlerin adamı" diye bir tabir vardır ya işte Sariye için o tabiri kullanabiliriz. Oyunun her alanında katkı yapabilir ama bu kısıtlıdır. Başka bir not daha düşelim. Sariye ile Ceyhun Yıldızoğlu'nun yolu Mersin Büyük Şehir Belediye'de kesişmişti. 2 sezon önce Mersin ile ligde 7. olup Galatasaray'ımızın rakibi olmuş, 3-1 ile seriyi geçerek yarı finale yükselmiştik. Ayşe Cora çalışmaya devam eder ve bunu Ceyhun Hoca görürse, Ceyhun Hoca formayı Ayşe'ye çekinmeden verecektir. Sariye bu durumu pek umursamaz. Çünkü kendisi çok düzgün biridir. O bakımdan kuşkunuz olmasın.
Sariye'nin katılımıyla guard rotasyonumuz şöyle oldu; Işıl Alben, Yasemen Saylar, Ayşe Cora ve Epiphanny Prince... Uzun zamandır sakat olan yani sakatlıktan nasıl döneceği muamma olan Yasemen'den pek beklentim yok şahsen... Takımımızın yeni transferi Diana Taurasi'yi de bu rotasyonda görebiliriz. Keza Dee'nin sorumluluk alacağı zamanlarda guardlar, sadece topu yarı sahaya getirmekle görevli olacaklar.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder