9 Ağustos 2011 Salı

Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonluğu İçin Müthiş Hamle



Daha önce Kadınlar Avrupa Ligi'nde değişen statüyü yazmıştım. Bloga girdiğim yazıda, " Kasım ayında Fiba, son sekizin ev sahibi takımına karar verecek. Belirlenen takım son sekize otomatik olarak katılacak." diye bir ibare vardı. O ibareyi yazarken, keşke biz ev sahibi takım olsak diye iç geçirmiştim. Bu akşam sularında basketfaul.com sitesinin girdiği habere göre, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun katkılarıyla ev sahipliği için Fiba'ya baş vuru yaptığımız ve büyük olasılıkla ev sahibi olacağımız haberi girildi. Şampiyonluk için müthiş hamle yapmış oluruz. Somut başarı isteyen Galatasaray'ın başarıya aç taraftarları için, taraftarında yardımıyla tekrardan Galatasaray'ın müzesine kazandırılacak bir Avrupa Kupasının yolu açılmış olur.
Yeni statüde ev sahibi takım gruplardan çıkamasa bile son 8 takım arasına kalıyor. Büyük ihtimalle bizim ev sahipliğimizde düzenlenecek olan "Final Eight" 'e kadar takımımız sadece grup maçlarını oynamış olacak ve son 8 takım arasında ki yerini almış olacak. Açıklanan programa göre "Final Eight" 'in tarihleri de belli. Büyük ihtimalle ev sahibi olarak katılacağımız Final Eight 28 Mart-1Nisan tarihleri arasında oynanacak.


Bu hamleyi düşünen her kimse ona binlerce kez teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın basketbol branşında ki çıkışının nedenlerini hala merak edenler varsa, işte bu ince ayrıntıları düşünen adamların Galatasaray basketbol şubesini yönettiğini bilmeleri lazım... Tekrar tekrar teşekkürler Hakan Üstünberk önderliğinde ki Galatasaray basketbol yönetimi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder