18 Ağustos 2011 Perşembe

TKBL'de Değişen Statü ve Kupa Duyuruları

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi normal sezonu 22 Ekim tarihinde başlarken, 17 Mart'ta tamamlanacak. Play Off maçları ise, 21 Mart-24 Nisan tarihleri arasında  oynanacak. Kadınlar ligi'nde de  Play off eşleşmelerinde erkeklerde olduğu gibi değişiklik oldu ve seriler artık erkeklerde olduğu gibi 0-0 başlayacak. Play Off statüsünde yapılan bir başka değişiklik ise,  Play Off çeyrek final eşleşmeleri 3 maç üzerinden, yarı final ve final serisi eşleşmeleri 5 maç üzerinden oynanacak. ( Yani çeyrek finalde  2 maç kazanan, yarı final ve finalde 3 maç kazanan)

Devşirme statüsünde de bir takım değişiklikler yapıldı.  Ligde üst üste 3 sezon oynamış, Milli Takımımızda oynamasında engel olmayan ve 
26 yaşından küçük oyuncular devşirilebilecek.



Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan bir başka duyuru ise, Türkiye Kupası ve Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın tarihleri oldu. Fenerbahçe ile karşılaşacağımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, 16 Ekim tarihinde Ankara'da oynanacak. Daha sonra maçın tam tarihi, saati ve salonu ve belirlenip duyurulacak. Kadınlar Türkiye Kupası 8’li finalleri ise, 7-11 Mart tarihleri arasında oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder