14 Ağustos 2011 Pazar

İlayda Tokmak ve Ayşe Cora'nın Avrupa Şampiyonası Performansları

Romanya'da gerçekleşen Avrupa Şampiyonasını 7. olarak tamamlayan Under 18 Milli Takımımızda 2 Galatasaraylı oyuncu İlayda Tokmak ve Ayşe Cora forma giydiler.  Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Belçika'ya karşı son 3:15'e 58-51 önde girip, son 3.15'de sayı üretememiş ve  m açın son 3 saniyesinde Ayşe Cora boş turnikeyi kaçırınca Belçika'ya 60-58 mağlup olmuştuk. O maçta kaçan galibiyet, takımı çok fazla üzmüş olacak ki normal şartlarda yenebileceğimiz Hollanda takımına yenilmiştik. Bugün ise, oynanan 7. ve 8.lik maçında Sırbistan'ı 47-42 yenerek Avrupa Şampiyonasını 7. olarak tamamladık. Çeyrek finalde son 3:15'e 7 sayı farkla önde girdiğimiz ve kaybettiğimiz Belçika ise, finale yükseldi. Bu 7.lik derecesi bu takım için iyi bir derece değil ama küçük hatalarla kaybettiğimiz Belçika maçına yanmamak elde değil. O maçı kazansak belki bugün Fransa ile finali bizim takımımız oynuyor olacaktı. 

Under 18 Milli Takımımızda yukarıda da belirttiğim gibi 2 Galatasaraylı oyuncu forma giydi. Ayşe Cora ve İlayda Tokmak... Daha öncede belirttiğimiz gibi Ayşe Cora bu yaş grubunun en önemli 3 oyuncusundan biri...  Bu turnuvada da bunu tekrardan kanıtladı diyebilirim. Ayşe Cora Belçika maçının sonunda kaçan turnikeye kadar takımı oyunda tutan bir oyuncuydu. Sadece kaçan o turnike ile Ayşe'yi yargılamamak gerekiyor. Ayşe, bir çok maçta takımın en skorer ismi oldu. Başarılı bir turnuva geçiren Ayşe Cora, ilk 5 olarak çıktığı maçlarda 11.4 sayı, 4.2 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla turnuvayı tamamladı. 

İlayda Tokmak ise, kenardan gelerek takıma katkı yaptı. Turnuvanın başında oynanan ilk maçlarda çok fazla süre alamasa da turnuvanın sonuna doğru bençten gelerek takıma katkı yaptı. İlayda, turnuvayı 2.9 sayı, 1.4 ribaund ve 1 asist ortalamalarıyla tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder