4 Ağustos 2011 Perşembe

Değişen Beko Basketbol Ligi Play Off Sistemi

Türkiye Basketbol  Federasyonu Türkiye Basketbol Ligi Lig Kurulunda önemli bir karara imza atarak, Beko Basketbol Liginde  play off eşleşmelerinin 0-0 başlamasına karar verdi. Yani normal sezonda takımlardan biri, iki maçı da kazanmış olsa da eşleşme 0-0 başlayacak. Geçen sezon ligde seri avantajı yakalayacağım diye yenilen takımlar puan sıralamasına etki etmiş ve bu konu çok tartışılmıştı. Türkiye Basketbol Federasyonu önemli bir karar vererek bence de doğrusunu yaptı.


Play off ilk tur maçlarının kazanılmış 2 maç üzerinden oynanacak. İlk maç normal sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında, 2. maç rakip sahada, gerekirse son maç ise sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında oynanacak. Kazanılmış 3 maç üzerinden oynanacak yarı final maçlarında ilk iki maç normal sezonu üst sırada bitiren takımların ev sahipliğinde, 3. ve gerekirse 4. maç ise rakip sahada, gerekirse 5. müsabaka ise rakip sahada yapılacak. Play-off’ta final maçları için bu yıl iki seçenek belirlendi. A Milli Basketbol Takımı’nın Olimpiyatlara eleme veya direkt katılımı halinde play-off final serisi kazanılmış 3 maç üzerinden, aksi durumda ise, kazanılmış 4 maç üzerinden oynanacak. (Playoff serileri ise 25 Nisan-3 Haziran 2012 tarihleri arasında oynanacak. )


Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu toplantıda aldığı bir başka karar ise, Beko Basketbol Ligi, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası'nın  başlama tarihleri oldu. Türkiye Kupası eleme grup maçları 7 Ekim tarihleri arasında başlarken, Fenerbahçe ile oynayacağımız Cumhurbaşkanlık Kupası maçı ise 12 Ekim tarihinde oynanacak. Beko Basketbol Ligi ise, 15 Ekim tarihinde başlayacak. 


Beko Basketbol Ligi Fikstürü 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder