19 Ağustos 2011 Cuma

We have Diana, and They Don’t (Video)

Wnba'de dün gece 5 maç oynandı. Yeni transferlerimiz Tina Charles ve Diana Taurasi dün gece parkede idiler. Tina Charles'ın takımı Connecticut Sun Minnesota Lynx'i ağırlarken, Diana Taurasili Phoenix Mercury ise, son şampiyon Seattle Storm'u ağırladı. Bu iki yeni transferimizin müthiş performansları ile takımları dün geceyi galibiyetle kapattı.
İlk önce Diana Taurasili Phoenix Mercury'nin Seattle Storm'u ağırladığı maçtan bahsedelim. Son şampiyon Storm, maça müthiş  başladı ve ilk yarı boyunca Mercury'e hiç öne geçme şansı tanımadı. Hatta bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkarttılar. Storm soyunma odasına da 15 sayı farkla 43-28 önde girdi. Diana Taurasi ilk yarıyı 11 sayı ve 2 asistle tamamladı. Dee, ilk yarı takımının en skorer ismi olmasına rağmen faul problemine girmişti. (4 faul) Phoenix Mercury'nin maça ortak olabilmesi için üçüncü periyotun başında etkili bir performans göstermesi gerekiyordu. Öyle de oldu.  Phoenix Mercury, periyot başında ki performansı ile  farkı çift hanelerin altına da indirdiler. Mercury'nin bu hamlesiyle maç tekrardan alevlendi. Mercury'nin hamlesine Storm karşılık vererek farkın daha da azalmasını engelledi. Üçüncü periyotu da Phoenix Mercury karşısında 59-50 üstün girdiler. Dee, üçüncü periyotun son 2 dakikasında faul problemi nedeniyle  kenardaydı. Maçın son periyotuna Phoenic Mercury Koçu Corey Gaines, faul problemi olan Diana Taurasi ile başladı. Periyot başında Diana Taurasi'nin 5 sayısıyla Mercury'nin yakaladığı 7-0lık seri, maçı tekrar kafa kafaya getirdi. Maç kafa kafaya olsa da Storm hep önde olan taraf idi. Taa ki maçın bitimine üç buçuk dakika kalmışken Diana Taurasi'nin serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlere dek... Maçın bitimine üç buçuk dakika kala Mercury ilk defa 74-72 lik skor ile öne geçmiş oldu. Maçın son üç buçuk dakikalık kısmı da skor olarak birbirine yakın geçti. Maçın bitimine son 30 saniye kala skor 79-79 top ise Seattle Storm'da idi. Storm hücumunda Sue Bird'in topunu kapan Diana Taurasi, maçın bitimine 6 saniye kala kaptığı topla basketi buldu ve maçı takımına kazandırdı. 

Diana Taurasi 35 dakika parkede kaldığı maçta, kullandığı 21 şutta, 7 isabet ile yani %33 saha içi isabet yüzdesiyle maçı 24 sayıyla tamamladı. Ayrıca Dee serbest atış çizgisinden şut kaçırmadığı maçı 8/8 isabetle tamamladı. Dee 24 sayısının yanında istatistiklerine 5 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma da ekledi. Bu galibiyetle Phoenix Mercury, bu sezon 3. defa karşılaştığı son Wnba şampiyonu Seattle Storm'u ilk defa yenmiş oldu. Bu maç Mercury için çok önemliydi. Eğer bu maçı kaybetmiş olsalardı Konferans sıralamasında sıkıntıya girecekti. Direkt rakibine karşı aldığı bu önemli galibiyet, maç sonunda Dee ve takım arkadaşlarının rahatlamasını sağladı diyebilirim.
Biraz da Dee'nin kişisel istatistiklerinden bilgi verelim. Dee, şu anda maç başına 21 sayı ortalaması ile Wnba'in sayı kraliçesi durumunda... Asist sıralamasında ise, maç başına 4 asist ile ilk 10 içerisinde yer alıyor. Ayrıca belirtelim, kendisi son 6 maçta 20 sayı ve üzeri sayıyla maçı tamamlıyor.

Bir diğer yeni transferimiz Tina Charles'ın takımı Connecticut Sun ise, evinde şu an ki  Wnba lig lideri Minnesota Lynx ile karşılaştı. Oyunun büyük hakimi olan Sun çok rahat bir galibiyet aldı.
Tina Charles, alınan bu rahat galibiyette ki baş rol oyunculardan biriydi. Takımının bu maçta en verimli oyuncusu olan Tina, 30 dakika parkede kaldığı sürece kullandığı 11 şutta 5 isabet sağladı. Önce ki maçlara göre Tina daha az şut kullandı. Daha az şut kullandıdan kastım, kısa oyuncular bu maçta Tina'yı daha az kullandılar. Sanki bu daha doğru bir cümle oldu. Büyük ihtimalle maçın Sun adına rahat geçmesi de bir başka sebep olabilir. Serbest atış çizgisinden 6/7 isabeti bulan Tina maçı 16 sayı ile tamamladı. 
Tina 16 sayısının yanında 5'i hücum olmak üzere toplam 18 ribaund çekti. Bu onun bu sezon oynadığı 24. maçta ki 16. double double'ı oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder