7 Temmuz 2011 Perşembe

THY Euroleague'de Kuralar Çekildi!

Galatasaray'ımızın ön eleme turundan katılacağı THY Euroleague 2011-12 sezonunda kuralar çekildi.

Eleme Turları:
Eleme statüsü ile ilgili bir yazı hazırlamıştık. Buyrun.

29 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında oynanacak olan ön elemeler iki ayrı şehirde, 4 günde tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak. Organizasyonların gerçekleşeceği şehirler henüz belli değil ancak Selanik, İstanbul gibi şehirlerin isimleri kulislerde dönmekte.

Kura sonucunda Galatasaray'ımız A yoluna düştü. Buna göre ilk turda (Çeyrek Final de denilebilir.) rakibimiz Yunan ekibi PAOK olacak.

PAOK'u elediğimiz takdirde yarı finalde karşımıza Fransa ligi LNB play-offlarına yarı finalde veda eden iki takım ASVEL ve Gravelines'den biri çıkacak. (Geçen sene normal sezon maçlarında iki takım da kendi evindeki maçları kazandılar.)

Eğer finale kalmayı başarırsak bu sefer karşımıza L. Rytas (Litvanya) - KK Buducnost (Karadağ) vs. KK Cibona Zagreb (Hırvatistan) - Cholet (Fransa) eşleşmelerinin galibi çıkacak.

Eleme şeması aşağıdaki gibi oluştu:



Normal Sezon:

4 gruba ayrılmış 24 takımın 17 Ekim- 22 Aralık 2011 tarihleri arasında çift devreli lig usulüne göre birbirleriyle karşılaşması şeklinde geçecek.

Yapılan kura çekimine göre bizim içerisinde bulunduğumuz eleme yolunun sonu C grubunda bitiyor.


C grubunda Real Madrid, Maccabi Tel Aviv, Partizan, Anadolu Efes ve EA7 Empari Armani Milan takımları bulunmakta.

Eğer B yolundan bir diğer Türk temsilcisi Banvit çıkacak olursa C grubunda kalacağız. Bunun dışında o yoldan hangi takım gelirse gelsin D grubuna geçiş yapacağız. Bu durumda rakiplerimiz Regal Barcelona, M. Siena, UNICS Kazan, Asseco Prokom, Union Olimpija takımları olacak.

Normal sezonda gruplarını ilk 4 sıra içerisinde bitiren takımlar Top 16 turuna yükselecekler.

Burada grup sıralamalarına göre kategoriler oluşacak ve bir önceki turda birbirleri ile karşılaşmayan ve aynı ülkeden olmayan takımlar aynı gruba düşecekler.

Top 16'da ilk iki sırayı alan takımlar Final Four öncesi son bir eleme turu oynayacaklar. Bu eleme turu 5 maçlık bir seri olacak ve 3 maçı kazanan takımlar İstanbul'da düzenlenecek olan Final Four'a yükselecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder