13 Temmuz 2011 Çarşamba

A Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası Hazırlıkları (Adidas Cup)



Litvanya'da düzenlenecek olan  2011 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız, İzmir Efes World Cup ve Bamberg Beko Super Cup'tan sonra 24-25 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da Adidas İstanbul Cup'a ev sahipliği yapacak. Ayrıca belirtmek gerekirse, turnuva maçları Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Avrupa Şampiyonası öncesinde ki son turnuva olan Adidas İstanbul Cup'a A Milli Takımımız dışında  KaradağUkrayna ve Yeni Zellanda katılacak. İzmir'de ki Efes World Cup ve Almanya'da ki Super Cup'ta olduğu gibi bu turnuvada da 12 Dev Adam'ın oynayacağı maçlar CNN Türk tarafından yayınlanacak.
Adidas İstanbul Cup turnuvasına katılacak takımlar arasında bulunan Ukrayna, İzmir'de düzenlenen Efes World Cup'ta da rakibimiz olmuştu. İzmir'de oynanan maçı, ancak uzatmada kazanabilmiştik. Bizim takımımızın hazır görünmediği maçta Ukrayna, sınırlı hücum gücüyle bizi zorlamıştı. Özellikle devşirme olarak oynattıkları Abd asıllı siyahi guard Steven Burtt ve Oleksiy Pecherov bize karşı çok iyi bir maç çıkarmıştı. Ayrıca belirtmek gerekir İzmir'de ki turnuvayı, turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Almanya'yı yenerek tamamladılar. Turnuvayı yayınlayan yayıncı Cnn Türk, sadece 12 Dev Adam'ın maçlarını yayınladığı için bu maçı izleyememiştik. Turnuvaya katılacak bir diğer takım olan Karadağ ise, şu ana dek 3 hazırlık maçı oynadı. Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında oynadıkları Hırvatistan ve Slovenya'ya yenilen Karadağ, son oynadığı hazırlık maçında Makedonya'yı yenmiş. Kadrolarında Nba patentli Nikola Pekoviç, Vladimir Dasic, Vladimir Dragiceviç ve Milko Bjelica gibi önemli isimleri bulunduruyorlar. Adidas İstanbul Cup'a katılan bir diğer takım ise, Yeni Zelanda... Turnuvaya katılan takımlar arasında Avrupa Kıt'asından olmayan tek ekip Yeni Zelanda, geçen sezon da Adidas İstanbul Cup'ta yer almıştı. Açıkçası en son Yeni Zelanda'yı Dünya Şampiyonasında izlemiştim. Turnuvada hücum yönünden iyi bir takım ama savunma yönünden kötü bir takım izlemiştim.
Takım Kadromuz;
Ender Arslan (Galatasaray),
Kerem Tunçeri (Anadolu Efes),
Kerem Gönlüm (Anadolu Efes),
Sinan Güler (Anadolu Efes),
Doğuş Balbay (Anadolu Efes),
Cenk Akyol (Anadolu Efes)
Ömer Onan (Fenerbahçe Ülker),
Oğuz Savaş (Fenerbahçe Ülker),
Emir Preldzic (Fenerbahçe Ülker)
İzzet Türkyılmaz (Banvit)
Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic)
Enes Kanter (Utah Jazz)
Semih Erden (Cleveland Caveliers)
Ömer Aşık (Chicago Bulls)
Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks)...


24 Ağustos Çarşamba
18:30 Ukrayna-Karadağ
21:00 Türkiye-Yeni Zelanda 
25 Ağustos Perşembe
18:30 Kaybeden takımlar arasında üçüncülük maçı,
21:00 Kazananlar arasında şampiyonluk maçı...

Abdi İpekçi Arena'da oynanacak maçların bilet fiyatları da açıklandı. Günlük ve kombine şeklinde çıkan biletlerin fiyatları şöyle; 
Günlük: 1. Kategori - 33.00 TL 2. Kategori - 22.50 TL ve 3. Kategori - 12.00 TL... 
Kombine1. Kategori - 50.00 TL -  2. Kategori - 34.00 TL  ve 3. Kategori - 17.00 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder