15 Temmuz 2011 Cuma

Furkan, Göksenin ve Sertaç'ın Avusturya Maçı Performansı

Ümit Milli Takımımız, U20 Erkekler Avrupa Şampiyonası ikinci maçında Avusturya ile karşılaştı. Karşılaşmanın üç periyotunu geride kapatan takımımız, son periyotta ki müthiş oyunuyla maçı 72-67 kazandı ve grupta ki ilk galibiyetini almış oldu.


Ümit Milli Takımımızın kadrosunda 5 Galatasaraylı oyuncu bulunuyor. Bu maçta Muhammed Baygül ve Doğukan Sönmez forma giymezken; Furkan Aldemir, Sertaç Şanlı ve Hüseyin Göksenin Köksal ilk 5 başladı.
Karşılaşmanın yıldızı olan yeni transferimiz Furkan Aldemir, oyundan hiç çıkmadığı maçta 22 sayı 12 ribaund ile double double yaptı. Attığı 22 sayıyla maçın en skorer ismi olan Furkan Aldemir, 8/13 gibi müthiş şut yüzdesi ile maçı tamamladı. Oynanan iki maç sonucu turnuvanın ribaund kralı olan Furkan bu maçta 5'i hücum olmak üzere 12 ribaund aldı. Ayrıca yaptığı 4 blok ile de her iki pota altında da ne kadar dominant bir oyuncu olduğunu gösterdi. Furkan Aldemir'in maçta ki tek kötü istatistiği serbest atış çizgisinden kaçırdığı 5 atış... 6/11 ile %54 ile serbest atış kullandı. Bir uzun için iyi gibi görünebilir ama şut çalışan bir oyuncu için pek iyi bir istatistik değil. 
Maçta çift hanelere çıkan 3 isimden biri olan Hüseyin Göksenin Köksal 33 dakika süre aldığı maçı 4/12 şut isabetiyle 11 sayıyla tamamladı. Ayrıca Göksenin aldığı 5 ribaund ve yaptığı 6 asist ile maçı kazanmamızda büyük rol oynadı. Göksenin turnuvanın asist krallığı sıralamasında 8. sırada yer alıyor. 
Bir diğer oyuncumuz Sertaç Şanlı, 25 dakika süre aldığı maçı 3/6 şut isabetiyle 8 sayıyla tamamladı. Sertaç 8 sayısının yanında ikisi hücum olmak üzere 7 ribaund aldı. Maça ilk 5 başlayıp 25 dakika oynamasına rağmen kullandığı 6 şut çok az... Maçı izleyemediğim için pek bir şey diyemeyeceğim ama takım sanırım Göksenin, Furkan ve Mutaf üzerinden oynadı. Bu üç isim maçta 46 şut kullanmış. Maçta süre alan diğer 6 oyuncumuz ise, sadece 17 şut kullanmış. 


Maçı son periyotta ki müthiş seri ile kazandık. Rakibimiz Avusturya bizim çapımızda bir takım değil ama ilk gün alınan farklı mağlubiyet sanırım oyuncularımızı çok fazla etkilemiş. Takım sanırım kendine son periyotta gelebilmiş. Son periyota 63-54 mağlup girdiğimiz maçı son periyotta sadece 4 sayıya izin vererek kazandık. Turnuva maçı olması skorun pek önemli kılmıyor kazanmak önemliydi diyelim... Yarın Yunanistan ile grup ikinciliği için çok önemli bir maça çıkacağız. Maç saat 19:30'da başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder