7 Temmuz 2011 Perşembe

Kura Çekimi Ardından Görüşler




29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Euroleague ön elemesinde oynayacak takımların yetkilileri kura çekiminin ardından görüşlerini Euroleague.net'e bildirdiler.

Öncelikle koçumuz Oktay Mahmuti ile başlıyoruz:
"Şu an için tahmin yürütmek zor. Takımların kadroları henüz son şeklini almadı ve kolay bir rakip beklemiyoruz. Zayıf olan takımların THY Euroleague elemelerine ulaşabilmeleri zaten mümkün değil. Elemeler tam sezon başına denk geliyor o yüzden kim kendisini daha iyi hazırlarsa, o takımın elemeleri geçebilme adına önemli bir şansı olacak. Herkes kendini hazır hale getirmek zorunda ve bunu kim daha iyi yaparsa avantajlı olacak. "Final Eight" formatında oynanacak elemeler bu yıl daha farklı olacak. Hataya yer yok. Sezon başında katılmak için oldukça heyecanlı bir turnuva olacak."

İlk turdaki rakibimiz PAOK'un sportif direktörü Bane Prelevic:
"Sezonun bu noktasında, henüz Eylül sonuyken, rakibiniz kim olursa olsun oynayacağınız karşılaşmalar zorlu geçer. Hiçbir takım en iyi seviyesinde olmayacak fakat Galatasaray karşısına mümkün olduğunca hazır çıkabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kulüp olarak programımız Eylül ayında oynanacak bir maça veya olacaklara bağlı değil. Saha içinde ve dışında Avrupa'nın en iyi seviyesinde olabilecek bir kulüp olabilme adına dört yıllık bir planımız var. Buna rağmen, takımımız en yüksek seviyede oynayabilmek için hazır hale getirerek elemelerde iyi mücadele edeceğiz."

Yarı finaldeki muhtemel rakibimiz ASVEL Basketbol Operasyonları Menejeri Laurent Foirest:
"Gravelines ile ilk turda oynamak hiç iyi olmadı. Yabancı bir takımla eşleşmeyi tercih ederdik. Gravelines ve Asvel birbirini iyi tanıyan iki takım ve seriyi kimin kazanacağı belli olmaz. Eleme turları seviyesi zorlu takımlara karşı oldukça yüksek olacak."

Gravelines Takım Menejeri Romuald Coustre:
"Garip olacak. THY Euroleague Elemeleri gibi bir Avrupa kupası organizasyonuna katıldığınız zaman yabancı takımlarla oynamayı beklersiniz fakat bu sefer farklı olacak. Asvel'i oldukça iyi tanıyoruz ve sezon öncesi hazırlıklarında da karşılaşmayı umuyoruz. Bir sonraki tura kalabilmek adına önemli bir fırsat çünkü onları yenebileceğimizi biliyoruz. Bizim için bu seviyede bulunmak oldukça heyecan verici ve aynı zamanda son üç yıldaki çalışmalarımızın bir ödülü. Sadece iki takımın Euroleague'e kalabileceğini, diğer takımların Eurocup'ta oynayacağını biliyoruz. Bu bizim için ilk adım olacak ve 2014 yılında bitecek, önümüzdeki yıllarda Euroleague'de oynama umudu ile yapılmakta olan bir salonumuz var."

Finale çıkmamız durumunda olası rakiplerimizden olan Lietuvos Rytas Sportif Direktörü Martynas Purlys:
"Buducnost, Adriyatik bölgesindeki bütün takımlar gibi, oldukça tehlikeli ve zorlu bir rakip. Kendileri geçen sezon Adriyatik Ligi final fouruna kaldılar ve Karadağ ligi ve kupasını kazandılar. Böyle bir takımla yapacağımız karşılaşma zorlu olacak fakat oynamak için hazır olacağız. "Final Eight" formatı oldukça ilginç. Üç sene önce benzer bir formatta Eurocup'ı kazanmayı başarmıştık. Bu formata alışığız ve hazır olacağız. Bütün maçlar ilgi çekici biçimde "Kazan ya da eve dön" tadında olacak."

Bunun yanı sıra diğer yolda mücadele edecek ve Galatasaray'ımızla eşleşme ihtimali olmayan takımların yetkililerinden bu durumla ilgili onur verici sözler de sarfedildi.
Khimki koçu Kurtinaitis "PGE Turgow ile karşılaşmak en kötü durum değil, Galatasaray gibi bir ekiple karşılaşsaydık çok daha kötü olabilirdi." derken, ilk turdaki muhtemel rakiplerimizden diğeri olan Spirou Sportif Direktörü Jaques Stats "Donetsk iyi bir takım ve onlarla mücadele etmek kolay olmayacak fakat buna rağmen Galatasaray ile karşılaşmayacağımız için ve çektiğimiz kuradan ötürü oldukça mutluyum." şeklinde bir açıklama yaptı.

Diğer açıklamaların İngilizcelerini buradan okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder