4 Temmuz 2011 Pazartesi

THY Euroleague Elemelerinde Statü Belli Oldu!

ULEB, Türk Hava Yolları Euroleague, Euroleague elemeleri için statüyü açıkladı. Buna göre 16 takım 8 ayrı kategoriye ayrıldı. Kategorilere ayırma işlemini ULEB'in kulüp sıralamasına göre yapıldığını, eleme için Wild Card alan iki ekip olan Alba Berlin ve ASVEL takımlarının otomatik olarak 1. kategoriye yerleştirildiğini hatırlatarak takımların hangi kategorilere girdiklerine bakalım.

1 - Alba Berlin, ASVEL
2- Khimki, L. Rytas
3- Cibona Zagreb, Nymbruk
4- PAOK, Spirou
5- BC Donetsk, GALATASARAY
6- Banvit, Cholet
7- Buducnost, PGE Turow
8- Gravelines, VEF Riga


Galatasaray'ımız 5. kategori takımı olduğu için ilk önce 4. kategori takımlarından biriyle oynayacak. Dolayısıyla elemelerdeki ilk rakibimiz ya PAOK ya da Spirou olacak.

Bu turu geçmemiz halinde 1. ve 8. kategori takımlarından biriyle karşılaşacağız. Bu da bir sürpriz olmazsa ASVEL veya ALBA Berlin'in karşımıza çıkacağını gösteriyor.

Bundan sonra geride kalan 4 kategori takımlarından biriyle karşılaşacağız. Buradan çıkarmamız gereken sonuç, Khimki ve Rytas gibi iki güçlü takımla sadece final için karşılaşacağımız. Aynı zamanda Erman Kunter'in Cholet'si de finalde rakibimiz olabilir. (Banvit muhtemelen diğer eleme grubuna düşecektir. Aynı ülke takımları! Bu konuda not düşülmediği için kesin bir şey yazamıyorum.)

Eğer Euroleague'e katılım hakkı kazanırsak gruplara 5. torbadan yerleşmiş olacağız ve grubumuzda Anadolu Efes ya da F. Ülker takımları olursa (Kura çekiminde belli olacak.), otomatik olarak grubumuz değişecek.

Kura çekimi TSİ 13.00'te İspanya'nın Barselona kentinde gerçekleşecek.

Eleme ve grup kuraları çekildikten sonra olasılıkları konuşmak üzere daha net bir yazı hazırlayana kadar şimdilik virgülü koyalım. Yeni sezon hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder