29 Temmuz 2011 Cuma

Ayşe Cora Galatasaray'da

Galatasaray Altyapısı’nın bu takıma verdiği tek oyuncu olan İlayda’yı ve çok övülen bu jenerasyonu izlemek için Genç Milli Kız Takımı’nın İstanbul’daki hazırlık turnuvasını izledik geçen hafta...
İlk maçta iki Fenerbahçeli Olcay ve Özge’nin dominasyonunu görünce yeni bir Birsel-Nevriye durumuyla mı karşı karşıyayız diye korkmuştuk açıkçası. Kendi oyuncumuz İlayda, ilk maçta iyi performans sergileyemese de sonraki 2 maçta bu takımın ve jenerasyonun en önemli oyuncularından biri olacağını göstermişti bizlere ama Olcay ve Özge’ye karşı tek başına nasıl mücadele edecekti? Olcay-Özge-İlayda’dan başka bir oyuncu daha vardı bu jenerasyonda, Ayşe Cora. Hatta kendisi bu seviyeyi aşıp, kendinden 2 yaş büyüklerle Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda oynamış ve 12.6 sayı 6.0 ribaund 2.8 asist ve 1.9 top çalma istatistikleriyle göz kamaştırmıştı. Kısacası Ayşe Cora hem A Takım tecrübesiyle, hem de bir üst seviyedeki oyunculara karşı bile bu derece iyi istatistikleriyle bu jenerasyonun en hazır, en dominant ve en gelecek vaad eden oyuncusu konumunda.

Olcay ve Özge’yi Fenerbahçe’den koparamayacağımızı düşünürsek, kendi aramızda ne yapabiliriz diye konuşurken aklımıza gelen tek şey Ayşe Cora’yı takıma kazandırmaktı ama bu kadar değerli bir oyuncuyu Beşiktaş’ın bırakmayacağını düşünüyorduk. Bugün ise bu güzel haberle karşılaştık. Ayşe Cora Galatasarayla 3 yıllık sözleşme imzaladı. Hazırlık turnuvasının 3 maçını da yakından takip eden Ceyhun Hoca’dan hamle bekliyorduk açıkçası ama Beşiktaş’ın onu bırakabileceğine de hiç ihtimal vermiyorduk açıkçası.

Ayşe Cora’nın nasıl bir oyuncu olduğuna gelirsek de;
Hücumda çok güçlü penetreleri var. İçeriyi zorladığında turnikeyle ve jump shotlarla pozisyonları bitirmeyi seviyor. Bu açıdan geliştirmesi gereken yönü, pozisyonları fazla zorlamak yerine arkadaşlarını da görmeye çalışması. Belki Genç Milli Seviyesi’nde kendisini fazla iyi gördüğü için arkadaşlarını pek görmüyor ama as takımda müthiş yıldızlarla oynayacağı için bu özelliğini geliştirmesi gerekir. Yine iyi bir şutör diyebiliriz ama genç maçlarında tüm savunma ona odaklandığı için boş şut şansı pek yakalayamadığını, o yüzden genel olarak penetre üstüne oynadığını gözlemledik. Savunma kısmında da gayet istekli, çaldığı topları fast breakle bitirmeyi seven bir oyuncu. Fiziği bir 2 numara için gayet iyi, zaten böyle olmasaydı 18 yaşında bir oyuncunun Ümit Milli Takım’da forma giymesi imkansızdı. Tüm bunların dışında hazırlık turnuvasında bu takımın yıldızı olmasından dolayı biraz yıldız karakterine de sahip olduğunu gözlemledik. Arkadaşlarıyla konuşmalarından, koçuyla iletişimden ben bu takımın en iyi oyuncusuyum, benim yaptığım şeyler doğrudur havasında sanki. Bu açıdan mental gelişimi de önemli, Ceyhun Hoca’nın uğraşması gereken en önemli konu Ayşe için ki yetenek açısından bulunmaz nimet gerçekten.


Kısacası Ayşe Cora transferi olmasaydı 5-10 sene içinde Olcay ve Özge’ye karşıyı en iyi yabancıları getirmemize karşın niye başarılı olamıyoruz diyebilirdik, bir nevi Birsel ve Nevriye durumu oluşabilirdi. Ama İlayda’yı da hesaba kattığımızda 5 sene içinde Galatasaray’da ve Milli Takım’da ilk 5 çıkar diyebileceğimiz 2 oyuncuya sahibiz artık.  Transferde emeği geçenlere teşekkürler…

Ayşe Cora, 18 yaşında olduğu için A Takım'da çok az süre aldı. O yüzden A takımda ki kısıtlı süreleri istatistiklerini doğru yansıtmaz. Bu yüzden 2010 ve 2011 yıllarında Milli Takımla oynadığı maçların ortalama istatistiki bilgileri ekleyelim.
2011 Yılı Avrupa Şampiyonası İstatistikleri;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder