20 Temmuz 2011 Çarşamba

2011 Wnba All Star'da 4 Galatasaraylı

2011 Wnba All Star'da ilk 5 başlayacak oyuncular ve yedek başlayacak oyuncuların listesi açıklandı. Gelecek sezon takımımızda oynayacak olan 4 isim Wnba All Star'da mücadele edecek. Batı Konferasında Diana Taurasi ve Doğu Konferansında Tina Charles All Star'da ilk 5 başlayacak. Sylvia Fowles ve Epiphanny Prince ise Doğu Konferansı yedekleri arasında yer alacaklar.
12. düzenlenecek olan All Star organizasyonunda Diana Taurasi ve Tina Charles ilk 5 başlayacaklar.


Doğu Konferansı İlk 5:
Cappie Pondexter,
Katie Douglas,
Tamika Catchings,
Angel McCoughtry,
Tina Charles...


Batı Konferansı İlk 5:
Sue Bird,
Diana Taurasi,
Maya Moore,
Swin Cash,
Candace Parker... (Sakatlığından dolayı yerine çaylak Liz Cambage çağrılacak)


Beşinci kez All Star olacak olan Diana Taurasi, Batı Konferansı adına ilk 5 başlarken bu sezon ki diğer yeni transferimiz Tina Charles Doğu Konferansı adına mücadele edecek. Wnba'in resmi sitesi olan Wnba.com üzerinden verilen oylarla seçilen kadroda Diana Taurasi 22406 oy sayısı ile en fazla oy alan 3. isim oldu. Kendi konferansında ise, Sue Bird'in ardından en fazla oy alan 2. oyuncu oldu. Diana Taurasi'nin kariyerinde bulunmayan ender ödüllerden biri All Star MVP ödülü... Umarım bu kez bu ödülün sahibi olur.


Doğu Konferansı adına mücadele edecek 3 oyuncumuzdan ilk 5 başlayacak tek isim olan Tina Charles, aldığı 17.205 oyla ilk defa All Star'da ilk 5 başlayacak. Wnba'de 2. kez All Star seçilen Tina Charles, geçen sezon ki All Star organizasyonunda ABD Milli Takımı ile Wnba All Star karmasına karşı kenardan gelmişti. 

Wnba All Star'da ki 4 Galatasaraylıdan en sevimlisi olan Sylvia Fowles ise, Doğu Konferansı adına maça yedeklerde başlayacak. Geçen sezon ABD Milli Takımı'nın Wnba karmasına karşı oynadığı All Star organizasyonunun en değerli oyuncusu seçilen Sylvia Fowles'ın bu sezon ki All Star Organizasyonunda ilk 5 başlayamayacak olması benim için sürpriz oldu. (Sylvia'nın yerine yeni transferimiz Tina Charles ilk 5 başlayacak.) Sylvia Fowles'ın bu 3. All Star Organizasyonu olacak.

2009 Yılında ki All Star Organizasyonuna Damgasını Vuran Sylvia'nın Smacı;
2011 Wnba All Star Organizasyonunda ki son Galatasaraylı oyuncu olan Epiphanny Prince, ilk defa All Star olacak. Epiphany Pirnce, Sylvia Fowles ve Tina Charles gibi Doğu Konferansı adına mücadele edecek.

Wnba All Star'dan Notlar;
-Wnba All Star organizasyonu ilk defa San Antonio'da düzenlenecek. (AT&T Center'da oynanacak karşılaşma 23 Temmuz günü Türkiye Saati ile 22:30'da başlayacak ve Ntv Spor tarafından yayınlanacak.)
- Wnba All Star organizasyonuna 4 kez ile en fazla New York ev sahipliği yaptı.
- Wnba All Star Doğu ve Batı Konferansı Kadrosunda Galatasaray'da oynamış yada oynayacak toplam 7 isim bulunuyor. ( Seimone Augustus, Katie Douglas, Tamika Catchings, Sylvia Fowles, Tina Charles, Diana Taurasi ve Epiphanny Prince)
-Eski oyuncumuz Sophia Young, kendi evinde San Antonio'da oynanacak All Star kadrosunda wnba.com üzerinden verilen oylar sonucunda büyük bir sürprizle karşılaştı ve kadro dışında kaldı. Bence Sophia kesinlikle kadroda olmalıydı.
-Wnba Mvp ödülünü en son kazanan isim Galatasaraylı Sylvia Fowles...
-Wnba Mvp ödülünü 3 kez ile en fazla alan isim Los Angeles Sparks'ın efsane ismi Lisa Leslie (1999-2001-2002)
-Wnba Mvp ödülünü kazanan Galatasaray forması giymiş 2 isim var. ( Katie Douglas 2006 ve Sylvia Fowles 2010)
-Daha önce oynanan 11 Wnba All Star karşılaşmasında Batı, Doğu'ya 7-2 üstünlük kurdu. 2 maç ABD Milli takımı ve Wnba Karması arasında oynandı. Bu 2 karşılaşmayı da ABD Milli Takımı kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder