3 Haziran 2011 Cuma

Oyuncularımızın Milli Takım Performansı

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, İspanya'da düzenlenen Kadınlar Eurobasket turnuvasına hazırlanan Belarus, Hırvatistan ve ev sahibi İspanya gibi güçlü ekiplerle Linares Turnuvasında karşı karşıya geliyor.


Turnuvanın ilk gününde A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Belarus ile karşılaştı. Karşılaşmadan 74-59 mağlup ayrılan takımımız Linares Turnuvasına mağlubiyetle başladı. Karşılaşmada 4 Galatasaraylı oyuncu forma giydi.


-Işıl Alben, karşılaşmada yaklaşık 17 dakika oynadı. Karşılaşmayı sayı atamadan tamamlayan Işıl, 1 ribaund 2 asist ve 1 top çalma istatistikleriyle takımına katkıda bulundu. Takımın genel olarak yorgun olduğu karşılaşmada Işıl 0/3 iki sayılık ve 0/1 üç sayılık şut performansıyla oynadı.
-Tuğba Palazoğlu, karşılaşmada yaklaşık 21 dakika oynadı. İki sayılık atışlarda 2/4 ve üç sayılık atışlarda 1/2 isabetiyle oynayan Tuğba Karşılaşmayı 7 sayıyla tamamladı.
-Bahar Çağlar, karşılaşmada yaklaşık 25 dakika oynadı. Bahar 1/4 iki sayı, 0/1 üç sayı ve 1/2 serbest atış yüzdesiyle kötü bir günündeydi. 
-Şaziye İvegin, yaklaşık 19 dakika forma giydi. İki sayılık atışlarda 1/2 ve üç sayılık atışlarda 0/3 isabet performansıyla oynayan Şaziye maçı 2 sayı ile tamamladı.


Takımımız maç boyu 17 top kaybı yapmış. Bunda yol yorgunluğunun payı çok fazla olabilir. Zaten Işıl'da maç sonrası Twitter'dan yol yorgunluğunun bu mağlubiyette çok fazla payı olduğunu belirtmişti. A Milli Kadın basketbol Takımımız, turnuvanın ikinci gününde yani bugün Türkiye Saati ile 20:00'da ev sahibi İspanya ile karşılaşacak. Bir nevi yeni transferimiz Alba Torrens ile Türk Milli takımında forma giyen aslanlarımız karşılaşacaklar.


Linares Turnuvasının ev Sahibi İspanya ise, A Milli Kadın Basketbol Takımımızın Belarus ile karşılaştığı maçın ardından Hırvatistan ile karşılaştı. Karşılaşmayı 80-63 kazanan İspanya turnuvaya galibiyetle başladı. İspanya'da yeni transferimiz Alba Torrens, parkede yaklaşık 23 dakika süre aldı. Alba Torrens iki sayılık atışlarda 4/7, üç sayılık atışlarda 1/1 ve serbest atış çizgisinden 2/2 şut isabet oranı ile başarılı bir performans ortaya koydu. Maçı 13 sayı ile tamamlayan Alba, ayrıca takımına 4 ribaund ve 6 asistlik katkı yaptı.


Milli Takımımız ile ilgili bölümde de yazmıştım tekrarlayayım. Bu akşam Türkiye Saati ile 20:00'da İspanya ile A Milli Kadın Basketbol Takımımız karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder