20 Haziran 2011 Pazartesi

Avrupa Şampiyonası 2. Gün Oyuncularımızın Performansı

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası 2. gününde ilk gün Rusya'ya karşı maçı son anlarda kaybeden Slovakya ile karşılaştı. Üçüncü çeyrekte ki müthiş oyunumuzla Slovakya'yı 16 sayı farkla 76-60 yenerek ilk galibiyetimizi almış olduk. Maçın kısa bir özetini buradan izleyebilirsiniz.


A Milli Kadın Basketbol Takımımız'da ilk günde olduğu gibi bu maçta da 4 Galatasaraylı oyuncu forma giydi. Litvanya'ya karşı ayakta kalan bir kaç isimden biri olan Şaziye İvegin, bu maçta 7 sayıyla vasat bir oyun ortaya koydu. 32 dakika sahada kalan Şaziye maçı 3/8 şut yüzdesi ile tamamladı. İki sayılık atışlarda 2/2 isabet sağlayan Şaziye üç sayı çizgisinin gerisinden 1/6 ile pek etkili olamayarak maçı 7 sayıyla tamamladı. Karşılaşmanın kazanılmasında büyük payı olan Işıl Alben 28 dakika süre aldı. Karşılaşmayı 4/10 saha içi isabet yüzdesiyle tamamlayan Işıl; 9 sayı, 4 ribaund, 2 asist  ve 4 top çalma ile maçın kazanılmasında çok büyük pay sahibi idi. Slovakya karşısında forma giyen bir diğer oyuncumuz Bahar Çağlar ise, 26 dakika süre aldığı karşılaşmayı 3/6 saha içi isabet yüzdesiyle 9 sayıyla tamamladı. 2 sayılık atışlarda 3/5 gibi iyi bir yüzdeyle hücum eden Bahar Çağlar bu maçta da pek fazla şut kullanmadı. Kesinlikle daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Ayrıca not olarak ekleyelim Bahar, 9 sayısının yanında 1'i hücum olmak üzere 4 ribauntta çekmiş.  Bu maçta çok fazla kullanılmayan Tuğba Palazoğlu ise, 3 dakika süre aldığı maçta şut denemesi yapmadı.


Işıl Alben'in Maç Sonu Yorumu: Biz bugün gerçekten çok iyi bir savunmayla başladık ve defansta iyi oynadığınız zaman hücumda da iyi oynuyorsunuz. Ama şimdi bu maçı unutacağız çünkü Rusya'ya karşı yarın önemli bir maçımız var. ona odaklanmak zorundayız.


Yeni transferimiz Alba Torrens'i kadrosunda bulunduran İspanya turnuvanın ikinci gününde Karadağ karşısında sürpriz bir yenilgi aldı. Turnuvanın favorilerinden olan İspanya'nın Karadağ'a 66-57 yenildiği maçta İspanya adına ayakta kalan tek isim olan Alba Torrens, 37 dakika süre aldığı maçı 25 sayıyla tamamladı. Maçın kısa bir özetini buradan izleyebilirsiniz.


Alba Torrens 9/20 ( 8/16 iki sayı 1/4 üç sayı ve 6/6 serbest atış ) saha içi şut isabet performansı ile oynadığı karşılaşmada İspanya adına sorumluluk alan tek isimdi ama sadece onun katkısı İspanya için yeterli olmadı. 25 sayının yanında ikisi hücum ribaundu olmak üzere 5 ribaund, 2 asist ve 2 top çalmalık istatistiklerini de ekleyelim. Alba Torrens için turnuva güzel geçiyor olsa da İspanya için aynısını söyleyemeyeceğim. Umarım çabuk toparlanırlar ve şampiyon olurlar. Alba Torrens'imiz de Mvp ödülünün sahibi olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder