22 Haziran 2011 Çarşamba

Avrupa Şampiyonası 3. Gün Oyuncularımızın Performansı (Video)

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası üçüncü gününde A Milli Kadın Basketbol Takımımız Rusya ile karşılaştı. Karşılaşmadan 80-65 mağlup ayrılan takımımız, grubu ilk 3 sırada tamamlamasına rağmen üst tura galibiyet taşıyamadı.
Rusya karşısında A Milli Kadın Basketbol Takımımız, maça çok kötü bir giriş yaptı ve Rusya'nın size üstünlüğünü çok iyi kullanan oyuncuları tarafından daha ilk çeyrekte bozguna uğradı. İlk 10 dakika sadece 7 sayı üretip 29 sayı yediğimizi düşündüğümüzde kalan üç çeyrekte ki üstün oyunumuz parkeden mağlup ayrılmamıza engel olamadı. A Milli Kadın Basketbol takımımızda Rusya karşısında 4 Galatasaraylı oyuncu forma giydi.
Takımımızın Kaptan'ı Işıl Alben Rusya karşısında 29 dakika parkede kaldı. Maça ilk 5 başlayan Işıl, 5/12 saha içi şut isabetiyle 12 sayı üretti. Takımımız adına parkede ki bir kaç iyi oyuncudan biri olan Işıl 12 sayısının yanında 4 asistte üretti. Takımımızın bir diğer önemli yıldızı Bahar Çağlar ise, Rusya karşısında 20 dakika sahada kalırken, 3/7 saha içi isabetiyle 8 sayı üretti. Daha önce ki iki maça göre daha fazla sorumluluk almasına rağmen Bahar Rus uzunlarının etkili performansına pek karşılık veremedi ve yine bir etkisiz maç çıkardı. Takımımıza bu sezon başından itibaren katılacak olan Şaziye İvegin, Rusya karşısında 18 dakika süre alırken karşılaşmayı 1/3 saha içi isabetiyle 3 sayıyla tamamladı. Şaziye, turnuvaya çok iyi bir giriş yapmasına rağmen turnuvada günler ilerledikçe performansı düştü ve son bende, Rusya maçında da şut kullanmaktan sürekli kaçtı gibi bir izlenim oluştu. Umaırm o da kendine gelir. Rusya karşısında 14 dakika ile en az süre oynayan Tuğba Palazoğlu ise, Slovakya maçında olduğu gibi maçı sayı atamadan tamamladı. Tuğba'nın oyunda kaldığı 14 dakika boyunca top kaybı yapmaması açıkçası beni şaşırttı.
Yeni transferimiz Alba Torrens'i kadrosunda bulunduran İspanya ev sahibi Polonya ile karşılaştı. Son periyotta ki müthiş performans maçı İspanya'ya getirdi. Dördüncü periyotun başında Alba Torrens'in başlattığı müthiş seri ile Polonya'yı 78-63 mağlup ederek üst tura 1 galibiyet taşıdılar. Polonya karşısında Alba Torrens 31 dakika parkede kaldı. Karşılaşma boyunca 5/11 saha içi isabetiyle oynayan Alba maçı 17 sayı ile tamamladı. Özellikle maçın son periyotunda ki İspanya'nın hem savunmada hemde hücumda ki müthiş oyunun baş rolünde Alba Torrens ve Sancho Lyttle vardı.




İlk tur bu maçlarla sona erdi. Grupları ilk 3'te tamamlayan A Milli Kadın Basketbol Takımımız ve İspanya ikinci tura yükseldiler. E grubuna galibiyet taşıyamayan kadın basketbol takımımız çeyrek finale çıkabilmesi için 6 takım arasında ilk 4 sırada olması gerekiyor. Bunun içinde oynayacakları 3 maçtan en az ikisini kazanmak zorundalar. F grubuna 1 galibiyet taşıyan İspanya ise kalan son 3 maçtan en avantajlı şekilde çeyrek finale kalmak isteyecektir.


İkinci Tur İlk Maçları;
22 Haziran Çarşamba 21:30 Fransa-İspanya 
23 Haziran Perşembe 21:30 Türkiye-Çek Cumhuriyeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder