18 Haziran 2011 Cumartesi

Avrupa Şampiyonasında İlk Gün Oyuncularımızın Performansı

Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası 2011 ilk gününde A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Litvanya ile karşılaştı. Maçın ilk yarısında 17 sayı geriye düşmemize rağmen maçın son periyotunda ki etkili performansımızla farkı 4 sayıya indirdik ama yenilgiye engel olamadık.(Skor 64-58) A Milli Kadın Basketbol Takımımızda; takımımızda forma giyen Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin, Bahar Çağlar ve Işıl Alben forma giydiler. Maçın bir kaç dakikalık özetini buradan izleyebilirsiniz.
Yeni transferimiz Şaziye İvegin karşılaşmada 30 dakika süre aldı. Karşılaşmayı 5/8 saha içi şut yüzdesiyle tamamlayan Şaziye 15 sayıyla takımımızın en iyi oynayan oyuncularından biriydi. Şaziye'nin şut yüzdesi 2/2 iki sayı 3/6 üç sayı ve 2/3 serbest atış yüzdesi idi. Ayrıca Şaziye istatistiklerine 5 ribaund 4 asist ve 3 top çalma da ekleyerek takımımızın ayakta kalan bir kaç isminden biri oldu. 


Takımımızın Kaptan'ı Işıl Alben ise, 21 dakika süre aldı. Işıl, karşılaşmayı 2/11 gibi kötü bir yüzdeyle tamamlasa da özellikle son periyotta ki geri dönüşümüzde Işıl'ın çok büyük payı vardı. Işıl 6 sayı, 3 ribaund ve 4 top çalma ile maçı tamamlarken hiç asist yapmaması büyük eksiklik idi. 


Takımımızın bir diğer oyuncusu Bahar Çağlar ise, çok fazla şut denemesi yapmadan 21 dakika süre aldı. Bahar 1/3 şut yüzdesi ile karşılaşmayı 2 sayıyla tamamladı. Bahar'ın 2 sayısının yanında 3'ü hücum ribaundu olmak üzere toplam 5 ribaund çekti. Bahar'ın daha fazla kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım yarın ki Slovakya maçında çok daha fazla şut denemesi yapar. 


Geçen sezon takımımızda yer alan Tuğba Palazoğlu ise, kötü bir gününde idi. Özellikle yaptığı top kayıpları ile kötü bir performans sergiledi. Tuğba karşılaşmada 23 dakika süre alırken, 1/3 şut performansıyla karşılaşmayı 4 sayıyla tamamladı.


Milli takımımız, üç periyot pek iyi oynamasalarda son periyotta ki geri dönüş umut vermesine rağmen hala takımımızdan pek bir beklentim yok. Bugün grubumuzda ki diğer maçta Rusya çok iyi oynamamısına rağmen Slovakya'ya 68-66 geçmesini bildi. Kalan son 2 maçımız çok zor olacak. Umarım hedefimizi gerçekleştirip Olimpiyat vizesini alırız.

Yeni transferimiz Alba Torrens ise; İspanya'nın Almanya'yı 79-69 yendiği maçta, maçın en skorer ismi oldu. Alba Torrens karşılaşmada 29 dakika süre aldı. Karşılaşmayı 5/12 şut yüzdesi ile tamamlayan Alba'nın ayrıntılı şut yüzdesi şöyle; 5/8 iki sayı yüzdesi, 0/4 üç sayı yüzdesi ve 8/9 serbest atış yüzdesiyle maçı 18 sayıyla tamamladı. Ayrıca istatistiklerine 4 asistte ekledi. Alba Torrens kendi şartlarında normal bir maç çıkarmasına rağmen takımı pek iyi değildi. Bence turnuvanın favorisi İspanya ama her zaman bugün ki gibi oynamayacaklardır. Maçın kısa özetini buradan izleyebilirsiniz.
Alba Torrens'in maç sonu açıklaması; Almanya bizi zorladı ama turnuvaya iyi başlamamızı sağlayacak galibiyeti aldık. Güçlü savunma yaparak ve fırsat bulduğumuzda fast break denedik. Gerekeni(önemli olanı) yaptığımızı düşünüyorum. Turnuvanın daha başındayız ve iyi bir takım olduğumuzu, daha da iyi oynayabileceğimizi biliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder