29 Aralık 2010 Çarşamba

Tehlikenin farkında mısınız?

Değerli Galatasaraylılar,

Bildiğiniz gibi blogumuz yalnızca basketbol özelinde amatör branşlarla ilgili yazıları içermekte fakat son günlerde yaşadıklarımız Galatasaray'ımıza açık şekilde zarar vermekte ve basketbolda yaklaşan Fenerbahçe maçı öncesi büyük tehdit oluşturmakta...

Basında dönen haberleri, yaşanan olayları, hepiniz gördünüz ve gözlemlediniz.

Şimdi sıra son adımda!

Neler yaptılar?

1) Maç öncesi gerginlik: TAMAM

U-17 maçı esnasında çocuklar kendi aralarında itişirken Fenerbahçe kalecisinin babası saha giriyor ve oğluyla itişen Galatasaray kaptanını tartaklamaya başlıyor.

Sadece FB TV görüntüleriyle işi yorumlayanlarsa faturayı Galatasaray'a kesiyor.

2) Hakem: TAMAM

Engin Kennerman isimli sözde hakemin Banvit maçında Galatasaray taraftarına küfür etmesine kayıtsız kalan TBF, belkide TFB demeliydik, hakemine ceza vermek yerine tutup bu adamı tansiyonu yüksek olacak Fenerbahçe maçına hakem olarak atıyor.

Sonuç olarak gerilmemize neden olacak şartlar oluşmuş durumda. İçi zaten nefret dolu olan taraftarlar için uygun ortam mevcut. Aklını kullanmaya çalışan taraftarlarımız ise bu ortamda belli noktadan sonra sinirlerine hakim olamayacaklar.

Düşünün!

Bizler bu maçta sakin olmak zorundayız. Takımımız yeni kurulmuş olmasına rağmen çok önemli bir dönüm noktasıyla karşı karşıya.

Normal sezonu lider tamamlamak istiyorsak Fenerbahçe'yi mağlup etmemiz şart. Bu yolda bize düşen ise takımımızı mutlak suretle "kurallar dahilinde" desteklemekten geçiyor. Yukarıdaki iki maddeye bir de basın girince ortamı iyice germeye çalışıyorlar.

Lütfen tahriklere kapılmayın. Sahaya yabancı madde atmayın, küfürlü tezahüratı mümkün olduğunca sınırlayın ve mutlaka etrafınızdakileri bu konuyla ilgili uyarın.

O salonu boşaltmayı veya bize hükmen mağlubiyet aldırmayı o kadar çok istiyorlar ki!...

Bakınız koçumuz Oktay Mahmudi ve oyuncularımız ne demiş:

Oktay Mahmuti: Her iki takım da kaliteli. Keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Umarım ortam da keyifli olur. Bundan hiçbir kuşkum yok. Seyirciden hep artan sayıda destek aldık. Sezon başına baktığımız zaman bugüne kadar hep artan sayıda taraftar geldi ve bizden desteklerini eksik etmedi. Taraftarlar hep bizim için önemli itici güç ve motivasyon oldular. Fenerbahçe Ülker maçında da aynı şekilde bizim yanımızda olacaklarını düşünüyorum. Bugüne kadar onlardan bir şey istemedim. Böyle bir lüksüm var mı, bilmiyorum. Ben bunu sadece kendi adıma, bir spor adamı olarak söylüyorum. Ama Galatasaray etiğine de uygun olduğunu düşünerekten bunu söylüyorum. Onların bize küfürsüz ve hakaretsiz tezahürat etmelerini rica ediyorum. Umarım onlar da bu ricamı kırmazlar. Büyük bir kulübün, büyük bir camianın etiğine uygun bir davranış gösterirler.

Haluk Yıldırım: Fenerbahçe Ülker önemli oyunculara sahip ama biz saha ve seyirci avantajımızı en iyi şekilde kullanıp kazanmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Zaten Abdi İpekçi Spor Salonu mutlaka dolu olacaktır. Kendimize güveniyoruz. Kazanmamak için hiçbir nedenimiz yok. Hafta sonu Beşiktaş Cola Turka maçı var. Bu hafta 2 tane zorlu mücadeleye çıkacağız. Artık maç maç gideceğiz. Kaybetsek de, kazansak da çok önemli değil ama kazanırsak Play-Off’ da Fenerbahçe Ülker’le bir yerde karşılaşacağız. Onun için bir avantaj elde etmek istiyoruz. Lig çok uzun. Önemli olan Nisan ve Mayıs aylarına sağlam şekilde girebilmek. Umarım saha ve seyirci avantajımızı en iyi şekilde kullanır ve Fenerbahçe Ülker maçını kazanırız.

Preston Shumpert: Maça iyi hazırladık, kazanmak istiyoruz. Tüm gücümüzü sahaya koyup en iyi şekilde oynayacağız. Benim için 3 veya 4 numarada oynamam sorun değil. Takımım için en iyisi nasıl olacaksa o şekilde oynarım. Kendi sahamızdaki bu önemli maçta taraftarımızın bize destek vermesini istiyorum.

Lütfen tehlikenin farkında olalım. Üzerimizde oynanan oyunların bir parçası olmadan bunları engellemeye çalışalım.


Biraz da basketbol konuşalım.

Fenerbahçe Ülker, aldıkları 9 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile ligde lider durumda bulunuyor.Aldıkları tek mağlubiyeti, bizimde aldığımız 2 mağlubiyetten biri olan Karşıyaka deplasmanında aldılar.Deplasmanda oynadıkları diğer maçlarda ise; Banvit,Bornova,Beşiktaş ve Antalya Bld'yi yendiler.Deplasmanda oynadıkları 5 maçta ortalama 85.6 sayı atarlarken potalarında ise ortalama 76 sayı gördüler.Eurolegue de oynadıkları deplasman maçlarında ise, 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldılar.Geçen sezonun şampiyonu Regal Barcelona'yı deplasmanda yenerek büyük sükse yaptılar.Euroleague de oynadıkları 5 deplasman maçında, ortalama 73.2 sayı atarlarken  potalarında ortalama  76 sayı görmüşler.

Bizim takımımız ise; ligde oynadığı 5 maç ve Euro Cup ön eleme + gruplarında oynadığı 4 maç olmak üzere ev sahibi çıktığı 9 maçı da kazandı.Ligde ev sahibi olarak çıktığımız maçlarda, ortalama 78.4 sayı atarken potamızda ortalama 63.8 sayı görmüşüz.Euro Cup da ev sahibi olduğumuz maçlarda ise, ortalama 77.5 sayı atarken potamızda 56.5 sayı görmüşüz.

Bu sezon oynadığımız rakiplerden, daha iyi bir takıma karşı oynayacağız.Yapılanmanın ilk senesinde böyle bir noktada olmak, bizim için çok iyi olsa da Galatasaray olarak hep en iyisini düşündüğümüzden daha yolun çok başındayız.

Fenerbahçe Ülker'in Ukic önderliğinde farklı bir takım olduğu bir gerçek...Ukic yok iken  ne yaptığını bilmeyen ve kendine güvensiz bir takım haline dönüştüğü de bir gerçek...Oktay Mahmuti'nin oyun anlayışı baskılı savunma yapıp, rakip kısa oyuncuların verimliliğini düşürmek üzerine kurulu olduğunu düşündüğümüz de Ukic'e uygulanacak bu baskılı savunma Ukic'i yıpratırsa ve Ukic'in yedeğinin sakat olduğunu düşünürsek ummadığımız kadar kolay bir galibiyet alabiliriz.Diğer yönden bakarsak, baskılı savunmanın dezavantajı olarak rakip uzun oyunculara çok fazla şut atma şansı tanıyoruz.Rakipte de Lavrinovic ve Mirsad Türkcan gibi üst düzey  dış atışları etkili oyuncular olduğunu düşünürsek başımıza büyük belalar açabilirler.En büyük çekincem bu iki oyuncudan...Ek olarak, yarın ki maçta rakip takımın antrenörü Spahija'nın yabancı oyuncularından hangisini tribüne yollayacağı da maçın kader anlarından olacak.

Arman için, forman için bizim için Galatasaray !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder