14 Aralık 2010 Salı

Avrupa Kupalarında Rakiplerimiz (GasTerra Flames & VICI Aistes )

GasTerra Flames Groningen
Erkek basketbol takımımız; Euro Cup E grubu 5.maçında, Abdi İpekçi Arena da, saat 20:00'da, Hollanda temsilcisi GasTerra Flames takımıyla karşılaşacak.Bu maçı Galatasaray Tv naklen yayınlayacak.
GasTerra Flames geçen sezon Hollanda Ligi Eridivisie de şampiyon oldu ve Euroleague ön elemelerine katılma şansı yakaladı.Euroleague ilk tur elemelerinde, kayaya çarptılar ve kura da Unics Kazan'ı çektiler.Unics Kazan ile evlerinde oynadıkları ilk maçta 72-84, rövanş maçında ise 78-63 yenildiler ve Euroleague maceraları beklenildiği gibi kısa sürdü.Euroleague'den elenen GasTerra Flames, EuroCup gruplarına 4.torbadan girdi ve E grubunda bize rakip oldular.Ayrıca bu sezon Ligde oynadıkları 16 maçın, 15'in de galip ayrıldılar ve ligde lider durumdalar...

GasTerra Flames, Euro Cup E grubunda oynadığı 4 karşılaşmada sadece 1 galibiyet aldı ve grupta son sırada yer alıyor.Takımımız, Groningen kentinde ki Martini Plaza'da oynanan ilk maçta, Gas Terra Flames takımına 66-65 üstünlük sağlamıştı.


Grupta Oynadıkları Maçlar;

Nov. 16, 2010Round 1 (Regular Season )GasTerra-Galatasaray65-66
Nov. 23, 2010Round 2 (Regular Season )Panellinios-GasTerra68-51
Nov. 30, 2010Round 3 (Regular Season )GasTerra-Bennet Cantu80-74
Dec. 7, 2010Round 4 (Regular Season )Bennet Cantu-GasTerra81-54
Deplasmanda oynadıkları iki maçta da 50li sayılarda kalmışlar.Grupta oynadıkları 4 maçta ise, 62.5 sayı ortalama ile oynuyorlar.Bizim takımımız gibi, müthiş savunma yapan bir takım için çok zor bir rakip olacaklarını zannetmiyorum.Bu maçı kazanırsak, gruptan çıkmayı garantiliyoruz ve  grupta ki diğer maçın skoruna göre de grup liderliğini garantileme şansımız ortaya çıkıyor.

Maç Öncesi Açıklamalar;
GasTerra Flames Antrenörü Marco Van Den Berg; Galatasaray'a karşı Groningen'de oynadığımız gibi oynamak istiyoruz.İstanbul'da işimizin zor olduğunu biliyoruz fakat sporda ne olacağı belli olmuyor. Takımımız ortaya çıkacak her ihtimali elinde tutmak adına, istekli ve kendinden emin. Beklediğim tek şey, fırsat. Fırsat geldiği zaman hazır olmalıyız. Eğer hazırsak, maç ilginç bir hal alabilir.
GasTerra Flames Oyuncusu Jason Dourisseau; İstanbul'da zor bir maç bizi bekliyor. Galatasaray çok güçlü ve tecrübeli bir takim.Eğer galip gelme şansımızın olmasını istiyorsak, en iyi oyunumuzu oynamak için hazir olmalıyız.
Galatasaray Antrenörü Oktay Mahmuti;  GasTerra Flames ile oldukça önemli bir maça çıkacağız. Burada kendi seyircimizin önünde hep iyi basketbol oynuyoruz ve hep iyi keyifli ortam yaratılıyor. Bu bizim için ayrı bir motivasyon oluyor. Biz genç bir takımız dolayısıyla taraftarın desteği çok önemli. Bugüne kadar sağolsun bizim seyircimiz bizi yalnız bırakmadı. Umarım bizi en iyi şekilde desteklerler ve biz bir galibiyet daha elde ederek bir üst tura yükseliriz.
Galatasaray Oyuncusu Caner Topaloğlu; Hollanda takımını evimizde yenerek 4. galibiyetimizi almak istiyoruz. Bu maç gerçekten çok önemli. Hem gruptan çıkmayı garantilemek açısından, hem de grup birinciliği için almamız gereken bir maç. Hazırlıklarımızı tamamladık. En iyi şekilde mücadele edip sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. İsteğim, bütün taraftarlarımızın bizi burada desteklemesi. Buradaki evimizdeki en son maçı Yunanistan takımıyla oynadığımız maçı gerçekten çok iyi bir taraftar vardı. En az onun kadar taraftarı bu maçta görmek istiyoruz.

VICI Aistes Kaunas
Kız basketbol takımımız; Euroleague C grubu 8.maçında, saat 17:15'de Litvanya temsilcisi VICI Aistes takımına konuk olacak.
VICI Aistes ile geçen sezon ki adlarıyla Teo Vilnius aynı grupta yer almıştık.İlk maçta evimizde farklı kazanırken, deplasmanda sürpriz bir mağlubiyet almıştık.Bu sezon ise, evimizde oynadığımız ilk maçı, 24 sayı farkla 82-58 kazanmıştık.

VICI Aistes Kaunas, Litvanya liginde oynadığı 10 maçıda kazandı ve lider durumdalar.Euroleague'de ise, oynadığı 7 maçta, 2 galibiyet alabildi.Bu iki galibiyette kendi evlerinde grup favorileri Spartak Moskova ve Halcon Avenida takımlarına karşı idi.Geçen sezonda, grupta aldıkları tek galibiyeti kendi evlerinde bize karşı almışlardı.Yani evlerinde oynadıkları maçlarda, kendinden güçlü takımlara karşı sürpriz yapmakla tanınan bir ekip...Bu yüzden dikkat etmeliyiz.

Grupta Oynadıkları Maçlar;

Oct. 27, 2010Round 1 (Qualifying Round )VICI Kaunas-Spartak V MR81-79
Nov. 3, 2010Round 2 (Qualifying Round )Perfumerias-VICI Kaunas75-55
Nov. 10, 2010Round 3 (Qualifying Round )Galatasaray-VICI Kaunas82-58
Nov. 16, 2010Round 4 (Qualifying Round )VICI Kaunas-USK Praha72-83
Nov. 24, 2010Round 5 (Qualifying Round )Tarbes-VICI Kaunas63-59
Dec. 1, 2010Round 6 (Qualifying Round )Spartak V MR-VICI Kaunas85-52
Dec. 8, 2010Round 7 (Qualifying Round )VICI Kaunas-Perfumerias80-77 OT
Oynadıkları 7 maçta; ortalama 65.2 sayı atarlarken, potalarında ortalama 77.7 sayı görmüşler.Evlerinde oynadıkları maçta, sadece Çek ekibi USK Prag'a yenilmişler.
Son oynadıkları Euroleague mücadelesi olan Halcon Avenida maçında, takımın yıldızı Ausra Bimbaite sakatlık geçirdi.Hatta Aistes Kaunas takımının resmi sitesi ve FibaEurope.com da  ameliyat olacağı haberi var.Ausra Bimbaite, Euroleague de; 15.7 sayı, 5.1 ribaund, 3.1 asist ve 2.3 top çalma istatistikleri ile VICI Aistes takımının en verimli oyuncusu durumunda...Bizimle oynadıkları ilk maçta, Tuğba yaptığı müthiş savunmayla ona etkili olma şansı vermese de, salonda izlediğim maçta Aistes takımının en iyi oyuncusu olduğunu belli etmişti.Umarım çabuk düzelir ve parkelere geri döner. 


Bizim açımızdan ise, Euroleague'de ki kaderimizi etkileyeceği için çok önemli bir maç olacak.Eğer kazanırsak, grupta ki ilk deplasman maçını kazanmış olacağız.Eğer kaybedersek, Euroleague maceramız grup aşamasında son bulabilir.VICI Aistes takımı da, takımın yıldızı sakat olmasına rağmen bu maçı çok önemsiyor.Öyle ki resmi sitelerinden yaptığı açıklamada maça girişin ücretsiz olacağını duyurmuşlar.


İki takımımıza da, Avrupa Kupası mücadelelerinde başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder