2 Aralık 2010 Perşembe

Banvit Maçı İçin Herkes Abdi İpekçiye!

2005 senesi Takım oldukça kötü gidiyor. Bandırma'ya Banvit'e gidiyoruz ve play-out oynamamak için 18 sayı farkla galip gelmemiz gerekiyor.

Doğru ya, o zamanlar play-out denilen bir şey vardı. İkinci ligi ilk iki sirada bitiren takımlarla, birinci ligde son iki sirada yer alan takımlar, ikinci lig statüsünde tarafsız bir yerde karşılaşır, grubu ilk iki sirada bitiren takım bir sonra ki sezon birinci ligde oynamaya hak kazanırdı.

Şoktayız Türkiye'de basketbolun lokomotifliğini üstlenmiş kulübümüz küme düşmeyle burun buruna. Takım zaten çok iyi değil. Şubenin kötü yönetildiği ortada. Tabii düşene tekme vurmak isteyen çok, işin içinde Galatasaray olunca, Fenerbahçe de hemen dibimizde bitiyor.

Maç biletlerinin 120 TL'den satışa çıktığı duyuruluyor. Efes'in bilet fiyatı politikasına tepki gösterirken, geçen sene futbolda, Kasımpaşa kombine fiyatına bilet sattı diye ortalığı ayağa kaldırırken, 5 sene öncesinin 120 TL'sinden (120 Lira diyelim de tepki gormeyelim.) bahsediyoruz. Buna rağmen bilet alan Galatasaray taraftarları içeri alınmıyor, bizim için gişeler açılmıyor ve biletlerimiz satılmıyor.

Maç günü kameralar salona döndüğü zaman bir grubun bariz şekilde sari-laci formalarla orada olduğunu görüyoruz. 120 TL'lik tüm biletleri tüketen (!) sözde Banvit halkı salonu doldurmuş. İçeride nefret edilesi bir ortam var. Her şey aleyhimize. Çıkamıyoruz o ortamdan, çıkartmıyorlar. Maçı mağlup tamamlıyoruz, play-out oynuyoruz. (Hafızam beni yanıltmıyorsa tüm maçları kazanıp ligde tutunuyoruz.)

Sonraki 6 maçı biz kazanıyoruz. 3 sezon üst üste galibiyet nedir bilemiyorlar. Ta ki geçen sezona kadar...

Şube Cemal Nalga skandalıyla şoka girmiş durumda. Cem Akdağ'ın gelişi ve oyuncularımızın karakteri sayesinde takımımız bir bütün oluyor. Kısıtlı kadro, puan dezavantajı derken takımımız kendisini bir şekilde play-off'u zorlarken buluyor.

Deplasmanda oynadığımız Banvit maçını zaten kaybetmişken, Nalga skandalı yüzünden gelen cezayla 20 sayi fark yemiş oluyoruz. İçeride ki maçta ise yaptığımız saçma sapan hatalar ve Banvit'in çok şanslı olması maçı uzatmada kaybetmemize neden oluyor.

Takım Bornova Belediyesi ile 8.lik mücadelesine girmek üzere. Arada Erdemir falan da var ama maç sonuçları bizim Bornova ile çekişeceğimizi göstermekte.Son 3 hafta kala Bornova'nın fikstürü Banvit (D) - Fenerbahçe - Galatasaray (D). Buradan çıkmaları çok zor, hatta imkansız. Yani tüm maçlarımızı kazanırsak kendimizi play-off'a atıyoruz.28. hafta, Banvit ile karşılaşacaklar. Banvit eski kaptanımız, oyuncumuz Orhun Ene'nin veya yönetiminin kararıyla parkeye resmen yedek takımla çıkıyor! Baris Ermiş hiç oynamazken, düzenli süre alan oyuncular sahada çok az kalıyorlar ve Bornova Banvit'i yeniyor! Yine karşımıza çıkıyorlar, maçı satıyorlar resmen. Bana göre amaç belli: Galatasaray'ı play-off'a sokmamak. (Bornova daha sonra Fenerbahce'yi de maglup ediyor ve play-off'a kaliyor. Biz de son macta Bornova'yi 33 sayiyla yenerek kendimizi avutuyoruz.)

Organizasyonları, gelişim süreçleri beni hiç ilgilendirmez. Yaptıkları takdir edilesi şeyler olabilir ancak Bandırma Banvitspor'un bize karşı yaptıkları yenilir, yutulur, affedilir türden şeyler değil. Öte yandan şu anda zirve için mücadele ettiğimiz rakiplerden biri olmalari bu maçın önemini daha da arttiriyor.

Kısacası, imkanı olanların bu maça kesinlikle gitmeleri gerekiyor!

1 yorum:

  1. Sizinle birşey konuşmak istiyorum.
    tekvazgecilmezim@yahoo.com.tr adresine mail atarsanız ya da mail adresinizi buraya yazarzanız sevinirim.

    YanıtlaSil