26 Aralık 2010 Pazar

Galatasaray'ın Avrupa da ki Yol Haritası

Euro Cup E grubunu 4 galibiyet 2 mağlubiyet ile lider tamamladık.E grubunu lider tamamlamamızın sonrasın da son 16'da ki grubumuzda belli oldu.Yeni grubumuzun takımları; F grubunu ikinci sırada bitiren Asefa Estudiantes, G grubunu lider olarak tamamlayan Cez Nymburk ve H grubunu ikinci sırada bitiren Pepsi Caserta oldu.Grup maçları 18 Ocakta başlayacak ve 1 Mart tarihinde ise grupların son maçları oynanacak.

Asefa Estudiantes
İspanyol Takımı Asefa Estudiantes, Madrid takımı...Renklerinden de anlaşılacağı gibi takımın renkleri sarı ve mavi...Daha çok Atletico Madrid taraftarları, Estudiantes takımını destekliyormuş.Madrid takımı Asefa Estudiantes, maçlarını 14.000 kapasiteli  Palacio Vistalegre Arena da oynuyor.Euro Cup gruplarında oynadıkları üç maçta da 2500 seyirciye oynamışlar.

Euro Cup F grubunda oynadıkları 6 maçta, 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldılar.Evlerinde oynadıkları maçlarda 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet almışlar.Aldıkları 1 mağlubiyeti de grubu yenilgisiz lider kapatan ve bu kupanın favorilerinden olan Benetton Basket Bwin takımına karşı almışlar.Evlerinde aldıkları 2 galibiyet dışında ki galibiyeti ise, Euro Cup'da ki 32 takım arasında kazanamayan 2 takımdan biri olan Chorale Roanne takımına karşı almışlar.Grupta ki 2 maçta da Chorale Roanne takımını yenen Asefa Estudiantes, ev sahini oldukları maçta Paok'u 11 sayı farkla 88-77 yenmiş.Deplasmanda ise, 5 sayı farkla 77-72 kaybetmişler.Yunan takımı Paok da 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet almasına rağmen ikili averajda üstün olan Asefa Estudiantes F grubunu ikinci sırada bitirerek son 16 takım arasına kalmayı başarmış.İspanya liginde oynadıkları 12 maçta ise, 5 galibiyet ve 7 mağlubiyet almışlar ve ligde 14.sırada yer alıyorlar.Ligde evlerinde oynadıkları maçta Barcelona'yu yenmeyi başarmışlar.

Grupta Oynadıkları Maçlar;
Asefa Estudiantes 88-77 Paok BC
Charole Roanne 89-93 Asefa Estudiantes
Asefa Estudiantes 71-80 Benetton Basket Bwin
Benetton Basket Bwin 79-72 Asefa Estudiantes
Paok BC 77-72 Asefa Estudiantes
Asefa Estudiantes 87-60 Charole Roanne

Grupta oynadıkları 6 maçta ortalama 80.5 sayı atarlarken, potalarında ise ortalama 77 sayı görmüşler.

Asefa Estudiantes takımında 8 tane yabancı oyuncu var.Takımın en verimli ve önemli oyuncuları ise, Abdli forvet Nik Caner Medley,İspanyol pivot German Gabriel ve Arjantinli oyun kurucu Jasen Hernan Pancho...

Cez Nymburk
Çek Cumhuriyeti takımı Nymburk, son 7 sezondur Çek Cumhuriyetinde şampiyon oluyor.Ayrıca 2006 yılı hariç şampiyon oldukları sezonlarda da kupa şampiyonluğu yaşamışlar. Nymburk takımı, maçlarını 12.500 seyirci kapasiteli CEZ Arena da oynuyor.Evlerinde oynadıkları maçlarda ortalama 3356 seyirciye oynamışlar.Takımın renkleri kırmızı ve beyaz...
Euro Cup G grubunda oynadıkları maçlarda 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet almışlar.Evlerinde oynadıkları maçlarda; 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet, deplasmanlarda oynadıkları maçlarda da 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet almışlar. Grupta  oynadıkları maçlarda, evlerinde Cajasol Sevilla'ya 93-77 ve deplasmanda Hapoel Jerusalem'e 91-82 mağlup olmuşlar.Oynadıkları 6 maçta, ortalama 82.6 sayı atarlarken, potalarında ise ortalama 78.8 sayı görmüşler.

Grupta Oynadıkları Maçlar;
Cez Nymburk 77-93 Cajasol Sevilla
VEF Riga 75-85 Cez Nymburk
Cez Nymburk 73-67 Hapoel Jerusalem
Hapoel Jerusalem 91-82 Cez Nymburk
Cajasol Sevilla 68-89 Cez Nymburk
Cez Nymburk 90-79 VEF Riga

Cez Nymburk takımında 6 tane yabancı var.Takımın en verimli oyuncuları ise; Abdli  Chester Simmons ve Fransız oyun kurucu Afik Nissim...

Pepsi Caserta Juve
İtalyan takımı Pepsi Juve Caserta, isminden anlaşılacağı gibi Torino takımı...Takım renkleri Juventus gibi siyah ve beyaz..Torino takımı Juve Caserta maçlarını, 8000 kapasiteli Palamaggio Arena'da oynuyorlar.Euro Cupta oynadığı üç maçta ortalama 1519 seyirciye oynamışlar.

Pepsi Juve Caserta takımı; geçen sezon İtalya Liginin normal sezonunu, 18 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile ikinci sırada bitirdi.Play offlar da ise, yarı final serisinde sonradan şampiyon olacak Armani Jeans Milano'ya 3-2 elendi ve bu başarılı geçen sezon onlara, bu sezon başında Euroleague elemesi oynama şansı tanıdı.Euroleague 2.ön eleme turunda ise, Rus Khimki takımıyla eşleştiler ve 2 maçta da mağlup olarak elendiler ve EuroCup'un yolunu tuttular. EuroCup gruplarında; yenilgisiz 2 takımdan biri olan Alba Berlin, Rus takımı Krasnya Krylia ve Polonya ekibi Anwil Wlocwaek ile  aynı grupta yer aldılar.Bu grupta aldıkları 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile son 16 takım arasına kaldılar.Grupta iki kez yenilgisiz lider Alba Berlin'e ve deplasmanda grup sonuncusu Polonya ekini Anwil'e yenildiler.Euro Cup gruplarında oynadıkları 6 maçta; ortalama 78.6 sayı atarlarken, potalarında ise 77.1 sayı gördüler.

Grupta Oynadıkları Maçlar;
Krasyne Krylia 78-85 Pepsi Caserta
Pepsi Caserta 87-79 Anwil Wlocwaek
Pepsi Caserta 73-79 Alba Berlin
Alba Berlin 79-62 Pepsi Caserta
Pepsi Caserta 94-67 Krasyne Krylia
Anwil Wlocwaek 81-71 Pepsi Caserta

Pepsi Juve Caserta takımının en verimli oyuncuları; Niyerya asıllı Abdli skorer guard Ere Ebi ve İtalyan guard Fabio Di Bella oldular.Ere Ebi 6 maçta 13.8 sayı ortalamasıyla oynadı.Ayrıca Ere Ebi, Euro Cup 5.haftada haftanın oyuncusu seçilmişti. Fabio Di Bella ise, oynadığı 5 maçta 15.8 sayı ortalamasıyla oynadı.

Bu 3 takımla evimizde oynayacağımız 3 maçı da kazanmamız gerekiyor.Ayrıca gruptan çıkabilmek için, 1 tane de deplasman galibiyetine ihtiyacımız var.Grupta alacağımız sıralamada bir sonra ki turda yani çeyrek finalde kaderimizi belirleyecek.Eğer grubu lider bitirirsek; I grubunu ikinci sırada bitirecek takımla eşleşeceğiz.Eğer ikinci olursak da, I grubunu lider bitiren takımla eşleşeceğiz.Unics'in grupta ki durumuna göre strateji geliştirmeliyiz. (I Grubu: Unics Kazan-Gran Canaria-Hemofarm Stada-Cedevita Zagrep)


Maç programımız, 28 Aralık Salı günü yani bugün açıklandı.
İlk maç 18 Ocak Pepsi Caserta deplasmanı,
İkinci maç, 25 Ocak Asefa Estudiantes ile Abdi İpekçi Arena'da,
Üçüncü maç, 1 Şubat CEZ Nymburk ile Abdi İpekçi Arena'da,
Dördüncü maç, 15 Şubat Cez Nymburk ile deplasmanda,
Beşinci maç, 22 Şubat Pepsi Caserta ile Abdi İpekçi Arena'da,
ve son maç, 1 Mart Asefa Estudiantes deplasmanı...

Büyük bir benzerlik mi yoksa kupanın formatı mı böyle bilmiyorum ama maç trafiği ilk grupta ki gibi olmuş.O grupta da deplasmanda başlamıştık ve yine deplasmanda bitirmiştik.Hayırlısı olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder