17 Aralık 2010 Cuma

Abdi İpekçi Cehennemi

Erkek basketbol takımımız; Euro Cup E grubu 5. maçında, Hollanda Temsilcisi GasTerra Flames'i Abdi İpekçi Arena'da konuk etti.Karşılaşma da rakibine büyük üstünlük kuran takımımız, maçtan 28 sayı farkla 86-58 galip ayrıldı ve Panellinios'un Bennet Cantu'yu 59-54 yenmesiyle de Euro Cup E grubunu son maçlar öncesinde lider bitirmeyi garantiledi.

Maç öncesi salona doğru yürürken, bu yazının başlığının ne olacağını düşünüyordum.Ama bir yandan da rakip takımın koçunun maç öncesi yaptığı açıklama aklımın bir ucunda kalmıştı.(Bir önce ki yazı; Avrupa Kupalarında ki Rakiplerimiz)Öyle ki  ancak maç başladıktan sonra üzerimde ki durgunluğu atabilip, maça konsantre olabilmiştim.

Takımımız, maça her zaman ki gibi savunmada disiplinli başladı.Yapılan müthiş savunmadan dolayı GasTerra Flames takımı, beşinci dakikanın sonunda ancak ilk basketini atabildi.Hücumda ise, savunmada ki müthiş disiplini ilk dakikalarda oturtamadık ama periyotun sonuna doğru hücumda da etkili olunca ilk periyotu 23-13 önde geçtik.(İlk beş dakikanın skoru 7-0 idi.) İkinci periyot karşılıklı basketlerle başladı.Bu periyotta verdiğimiz hücum ribaundları, rakibin farkı eritmesini sağladı.Üst üste verilen hücum ribaundlarından sonra mola aldık. Moladan sonra toparlandık ve ilk yarı biterken farkı tekrar çift hanelere çıkarmayı başardık.İlk periyotu 23-13 önde kapatan takımımız, ikinci periyotu da 39-29 önde kapattı ve soyunma odasına 10 sayılık avantajla gitti.
Üçüncü periyota da savunmada müthiş işler yaptık.Yardımlaşma ve ikili sıkıştırmalarla rakibin hücumda dengesini bozduk.Bu yapılan müthiş savunmadan dolayı GasTerra ilk üç dakikada sayı bulamadı.Bu periyotta attıkları 8 sayıyı son yedi dakika içerisinde bulabildiler.Hücumda ise, üçüncü periyota kötü bir başlangıç yaptık.Üçüncü periyotun ikinci beş dakikalık diliminde ise, toparlandık ve takımımız hem savunmada hem hücumda makine gibi işleyen bir oyun oynadı.Sabırla top çevirip sürekli boş adamı aradık.(Bu boş adam genelde Shumpert oldu.) Shumpert'in üçlükleri ve takımın savunmada ki  azminden dolayı kazandığımız topları hızlı hücumlarla bitirdik ve rakibin fişini üçüncü periyotun sonunda çekmiş olduk.Üçüncü periyotta sadece 8 sayı yediğimizi yazmıştım.Hücumda ise, takımımız GasTerra potalarına 22 sayı gönderdi ve üçüncü periyotu 24 sayı farkla 61-34 önde geçti.Maçın son periyotunda ise, üçüncü periyotun sonunda ki oyunu devam ettirdik ve rakibi sürekli hataya zorladık.Bir ara farkı 33 sayıya çıkardığımız maçın son üç dakikasında,koç Oktay Mahmuti az süre alan Göksenin ve Melih gibi genç oyuncuları oyuna sürdü.Dördüncü periyotun bitimine üç dakika kala, yani yedi dakikalık bölümde 10 sayı yiyen takımımız, son üç dakika da genç oyuncularımızın oyuna girmesiyle 11 sayı yedi ve rakibe bu periyotta 21, 40 dakikada sadece 58 sayı şansı tanıdı.Takımımız, maçı 28 sayı farkla 86-58 kazanarak da grup liderliğini garantiledi ve adını ikinci tur gruplarına yazdırdı.

Maç Sonu Açıklamalar
GasTerra Flames Antrenörü Marco Van Den Berg; Bu seviyede basketbol oynamak bizim için harika bir deneyimdi. Şu anda olumsuz konuşmak istemiyorum fakat Galatasaray bizden daha üst seviyede ve ayrıca onların bizim grubumuzda ki en güçlü takım olduklarını düşünüyorum.
GasTerra Flames Oyuncusu John Turek; Galatasaray hücumda da savunmada da bizden daha iyi oynadi. 40 dakika boyunca oyunun hakimi onlardı. Onlara son 16 da basarılar diliyorum.
Galatasaray Antrenörü Oktay Mahmuti; Özellikle üçüncü çeyrekte çok iyi oynadık ve kolay şut atmalarına izin vermedik. Takımımı tebrik ediyorum ve ayrıca taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum.
Galatasaray Oyuncusu Tutku Açık; İyi defans yaptığımız taktirde maçı kazanabileceğimizi biliyorduk. Özellikle Preston Shumpert çok iyi oynadı. Şimdi son 16'da olduğumuzu bilerek bir sonra ki maçımıza odaklanmamız gerekiyor.


Akılda Kalanlar
*Euro Cup gruplarında ki 4.galibiyetimiz,
*Abdi İpekçi Arena da oynadığımız, bu sezon ki 7. maçtan da galip ayrılmamız, ( Seri 13 maç oldu)
*EuroCup sitesine göre salonda ki 2020 aslan, (ortalama 2500)
*Bütün oyuncularımızın forma giymesi ve Göksenin hariç her oyuncumuzun skora katkı yapması,
*Yapılan 25 asist ( Tutku & Taylor 5 Asist )
*Attığımız 32 basketin 25'i asist üzerinden gelmesi,
*Luksa Andric'in asist yeteneği, (bu maçta 3 asist)
* 9/16 gibi müthiş üçlük isabet oranı,(bizim takımımız adına müthiş)
*Rakibi 21 top kaybına zorlamamız,
*13 top çalma, (Çoğu hızlı hücumlarla GasTerra potasında sonuçlandı)
*Bizim takımımız gibi topun kıymetini bilen bir takım için yapılan 15 top kaybı,
*İlk periyotun son hücumunda GasTerra Flames hücum ederken Joshua Shipp topu çaldı ve periyotun bittiğini bildiği için topu potaya doğru topu fırlattı.Bu esnada Shipp'e faul yapıldı ve hakemler GasTerra Flames'in faul hakkının dolduğunu bildiği için masaya 2 serbest atış işaret ettiler.Oktay Hoca hemen hakemlere haklı itirazını yaptı ve Shipp'in şuta kalktığını dolayısıyla 3 serbest atış olduğunu hakemlere iletti.Hakemlerde Oktay Hoca'ya hak verdi ve Shipp 3 serbest atış kullandı. Dolayısıyla Oktay Hoca'nın maç konsantrasyonu
*EuroCup grupları 5. maçlar sonunda en az sayı yiyen takım olmamız, (Toplamda 299 maç başına 60 sayı)
*Grup liderliğini garantileyip bir üst  gruplara katılmaya hak kazanan takımlar arasında olmamız,
*Assolistler her zaman en son çıkarmış ''Sedat İncesu ve Engelsiz Aslanların'' Abdi İpekçi'ye teşrifleri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder