1 Kasım 2010 Pazartesi

Mersin Büyük Şehir Belediye 69-Galatasaray Medical Park 76

Ligin yayıncı kuruluşu, maçı yayınlama gereği duymadığı için Mersin'de ki maçı izleyemedim.Bu yüzden bu maç, ancak istatistikler üzerinden değerlendirebilir.

Mersin büyük şehir belediye karşısında Galatasaray Medical Park maça; Işıl Alben,Tuğba Palazoğlu,Seimone Augustus,Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles beşiyle başladı.

İlk periyotta skor, genelde, başa baş geçmiş.İlk periyotun son 2 dakikasında Mersin'e sayı şansı vermeyen Galatasaray Medical Park, ilk periyotun son 2 dakikasında yakaladığı 7-0lık seri ile ilk periyotu 25-22 önde kapatmış.Bu periyotta; kenardan gelen Gülşah Gümüşay'ın 5 sayılık katkısı, yavaş yavaş Ceyhun Hoca'nın yapmak istediklerine yaklaştığımızı gösteriyor.

İkinci periyot başında da, ilk periyot gibi skor hep yakın geçmiş.Periyotun ikinci 5 dakikasında, Galatasaray'ın yakaladığı ufak seriler farkın bir anda çift hanelere kadar çıkmasını sağladı.İkinci periyotta,genelde pota altından sayılar bulmuşuz.Sylvia,Gintare ve Melisa'nın pota altında ki dominantlığıyla Galatasaray, ilk yarıyı da 10 sayı farkla 52-42 önde geçmesini başarmış.İlk yarı da yenilen 42 sayı çok fazla görünse de, deplasman da olduğumuzu düşünürsek kabul edilebilir.Gülşah, bu periyotta da 5 sayılık katkı yapmış ve ilk yarıda Mersin potasına 10 sayı bırakmış.

Üçüncü periyot biraz kısır geçmiş.Üçüncü periyotun ilk beş dakikasında, sadece 2 sayı atıp 4 sayı yemişiz.Bu periyotta sadece 6 sayı bulabilmişiz.Buna rağmen, üçüncü periyotu 58-52 önde kapatmışız.

Maçın dördüncü ve son periyotunun ilk 2 dakikasında, 2 takımda sayı bulamamış.Bu döngüyü, Melisa'nın serbest atış çizgisinden bulduğu isabetler kırmış.Üçüncü periyotun ilk beş dakikasında,11-6lık bir üstünlük sağlamışız.Bu  üstünlüğü Melisa Can'ın sayılarıyla kurmuşuz.Maçın son üç dakikasına girilirken,  Sylvia'nın serbest atıştan bulduğu isabetle farkı 10 sayıya kadar çıkardık.Bu dakikadan sonra Mersin maçı kazanmak adına bir hamle yaptı.Bu hamle; maçı kazanmak için yeterli olmasa da, farkı azaltmak için yeterli oldu.Maçı 76-69 kazanarak, yola kayıpsız devam etmeyi başardık.

Maçın yıldızı Melisa Can; Melisa'yı Tarbes maçında çok dağınık ve sinirli görmüştüm.Doğru söylemek gerekirse, Galatasaray adına maçın en kötüsü dediğimi de blogda yazmıştım.Bugün ise istatistiklere bakıldığında, müthiş katkı vermiş.Böyle devam etmesi dileğiyle...

Seimone Augustus: Onu Galatasaray taraftarının bir çoğu gibi, bende çok seviyorum.Seimone, bizim kendisini sevdiğimizi biliyor ve bu Galatasaray formasıyla sahada daha hırslı olmasını sağlıyor.Galatasaray taraftarları için Işıl'ın yeri çok ayrıdır.Işıl kadar olmasa da Prenses'in de yeri ayrıdır.Her zaman ki gibi yine takımına katkısını yapmış ve maçı kazanmamız da büyük rol oynamış.

Sylvia Fowles: İstatistiklere bakıldığında, bu maçta çok fazla iyi olmadığını gösteriyor ama maçta Galatasaray adına, en fazla süre alan oyuncu olmuş.Maçı 10 sayı 5 ribaund ve 2 asistle tamamlamış.

Gintare Petronyte: Ribauntlarda ki müthiş sezgisi bu maçta da ortaya çıkmış.5 hücum ribaundu ve 4 savunma ribaundu ile maçın en fazla ribaund alan oyuncusu oldu.Ribaund katkısının yanında skor olarak da 7 sayılık bir katkı yaptı.

Gülşah Gümüşay: Gülşah, Melisa Can'ın ardından bence maçın oyuncularındandır.İlk yarıda takıma yaptığı 10 sayılık katkı ile maçı tamamlamış.

Maçta 12 oyuncumuzda süre bulmuş.Sadece, Ceyda Kozluca ve Yasemen Saylar 5 dakikanın altında süre almış ve sayı atamamışlar.Bu iki oyuncuya ek olarak Nihan Anaz da maçta sayı atamamış.Diğer geriye kalan 9 oyuncu takımı skor dağılımında yardımcı olmuş.

Ribauntlarda; 41-34 üstünlük sağlasak da, rakibe verdiğimiz 18 hücum ribaundu düşündürücü ... Mersin takımı, savunma ribaundundan daha fazla hücum ribaundu toplamış.Nihan,Yasemen ve Ceyda dışında kalan 9 oyuncunun ribaundlara katkı vermesi ise sevindirici...Gintare Petronyte, 5 hücum ve 4 savunma ribaundu ile 9 ribaund almış ve takımın ribaund lideri olmuş.

Asistlerde 21-11 üstünlük sağlamışız.Galatasaray adına maçta 9 oyuncu asist yapmış.Takımın asist liderleri ise,4er asist ile Işıl ve Tuğba olmuş.

Maçın olumsuz bir diğer tarafı ise, 22 top kaybı yapmış olmamız idi.Bu top kayıpları böyle maçlarda fazla sıkıntı yaratmasa da; daha dişli ekiplerle oynadığımızda, başımıza çok fena iş açabilir.

Resimler için, Tuğrul Boz'a teşekkürler ... http://twitter.com/#!/BozTugrul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder