29 Kasım 2010 Pazartesi

Telekom Maçının Ardından



Bildiğiniz gibi erkek basketbol takımımız 26 Kasım cuma günü Türk Telekom ile karşı karşıya geldi ve karşılaşmadan 97-69 galip ayrıldı. Takımımız adına Shumpert 18 sayı, 7 ribaunt, 4 asist, 2 top çalmayla oynarken, Rancik kendisine 13 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, 4 top çalma ve 1 blok ile eşlik etti.

Aslında bu maçın istatistiki analizini yapmak pek işimize yaramayacak. O yüzden istatistiklere yansımayan olayları madde madde inceleyelim.

- Maçı rahat kazanmamızı sağlayan en önemli faktör düşünüldüğü gibi Telekom'un kötü oyunu değil. Maç içerisinde uygulamamız gereken tüm hücum varyasyonlarını ve savunma sertliğini ilk yarı boyunca ciddiyetimizi hiç bozmadan gerçekleştirdik. Bu durum Oktay Hoca'nın takımımıza kazandırdığı en önemli özelliklerden: Ciddiyet!

- Oktay Hoca'nın koç olarak en iyi yaptığı işlerden biri de saha içindeki sonuç ne olursa olsun uygulamak istediği sistemden sapılmaya başlandığı anda takım yıldızı/rol oyuncusu ayırt etmeden herkesi sert şekilde uyarabiliyor. Hemen örneklendirelim:

Maçta fark 20 sayı civarıyken çok basit hatalar yapan ve 3. faulünü alan Andric'i kenara alır almaz feci şekilde haşladı.

Ayrıca koçun maç kopmasına rağmen 40 dakika boyunca ayakta durması önemli.

- Melih bize geldiğinden beri belki de en iyi maçını oynadı fakat hala durarak oynuyor. Savunmada ise karşısındaki oyuncuya çoğu kez yenik düşüyor.

- Taylor'ın savunmadaki sıkıntılarını canlı gözle izlemek pek hoş bir tecrübe olmadı benim için. İnanılmaz aksıyor. Ucuz et - yahni meselesi...

- Ermal'in form grafiği yükseliyor. Önemli bir artı.

- Maç içerisinde ani düşüşler yaşayabiliyoruz. Ufak bir eksi olarak aklımızda bulunsun.

- Ankaralı Aslanlar takımı oldukça iyi destekledi. Yalnız iki nokta midemi bulandırdı:

1) Basketbol maçına takımı desteklemeye gelmişsin ve futbol takımının Beşiktaş ile maçı olduğu için salonda Beşiktaş için bol küfürlü tezahürat yapıyorsun. Olmadı, yakışmadı.

2) Bize son şampiyonluğu yaşatan Faruk Akagün hocaya kendi taraftarlarınca yapılan "Faruk İstifa!" tezahüratına Ankaragücü taraftarıyla dalga geçebilmek adına katılmaları hiç hoş değildi. Mide bulandırıcı dakikalar yaşadık. Dikkat etmemiz gerek.

Telekom için söylenebilecek birşey yok. Maç sonunda Faruk Hoca'yı görevden aldılar. Yerine kimin geleceği büyük soru işareti.

Maçın istatistikleri için;


Not 1: Takımımız yarın saat 20.00'de Euro Cup mücadelesinde Panellinios'u konuk edecek.

Not 2: Yazı geciktiği için özür dilerim. Sistemimizi oturttuğumuzda mümkün olduğunca günü gününe değerlendirmelerimizi yapmayı planlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder