2 Kasım 2010 Salı

Spartak Moskova Maçına Doğru

Euroleague grup ikinci maçında; 3 Kasım Çarşamba günü saat 19,00 da deplasmanda Spartak Moskova ile karşılaşacağız.Bu maçı bir aksilik olmazsa,Galatasaray Tv naklen yayınlayacakmış.
Spartak Moskova, geçen sezona göre bayağı güç kaybetti.Fenerbahçe'ye transfer olan Diana Taurasi ve şu anda kadromuzda bulunan Sylvia Fowles gibi isimleri kaybettiler.Sue Bird de Ocak ayından itibaren takıma katılacak.Bu yüzden bize karşı forma giyemeyecek.Geçen sezon WNBA'de  MVP olan Spartak Moskova'nın bir diğer yıldızı Lauren Jackson, son lig maçında 17 dakika oyunda kalıp 1/11 şut isabetiyle kötü bir performans sergilemiş.Lauren Jackson bize karşı oynayabilecek.

Spartak Moskova, son maçında Nadezhda takımına evinde 82-74 yenilmiş.Rus Liginin 4. haftasında; 1 maçı eksik olmasına rağmen 2 galibiyet,1 mağlubiyet ile ligde 4.sırada yer alıyor. Epiphanny Prince ortalama 31 dakika sahada kalıp; 13 sayı, 5 ribaund ve 5 asist ile Spartak Moskova Region takımının şu ana dek oynadığı maçlarda en çok verim veren oyuncusu olmuş.(Epiphanny Prince, Sylvia Fowles'ın WNBA'den takım arkadaşı)
Spartak Moskova Region, Euroleague de; son  sezonu namağlup olmak üzere, son 4 yıl da üst üste şampiyon oldular.İlk defa geçen sezon yapılan Süper Kupa maçında, takımımızı 92-59 gibi farklı bir skorla yenerek ilk defa düzenlenen Süper Kupa'nın da sahibi olmuştu.Ayrıca bu sezon da bu kupayı kazandılar.

http://www.galatasaray.org/basketbol/bayan/haber/5101.php

Euroleague Şampiyonluğu 2007-2008-2009-2010
Süper Kupa Şampiyonluğu 2010-2011
Euro Cup şampiyonluğu 2006

Bu sezon ise; Euroleague'e VCI Kaunas takımına 81-79 yenilerek başladılar.Bu maçta sadece 7 kişilik bir rotasyonla oynamaları, bu sürprizi hazırlamış gibi görünüyor.Bize karşı daha geniş rotasyonla oynayabilecekler.Bu maçı, Galatasaray Medical Park'ın Euroleague macerasını  belirleyecek maç olarak görebiliriz.Eğer kazanırsak; önce grup liderliği için, sonra da F4 için büyük bir avantaj kazanmış oluruz.Rakip eksik iken ve bizde yavaş yavaş form tutmaya başlamışken, neden olmasın ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder