23 Kasım 2010 Salı

Geri Dönüş

Galatasaray Medical Park Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 5.haftasında, Abdi İpekçi Arena'da kendisi gibi yenilgisiz Botaş'ı konuk etti  ve üçüncü periyotta ki muhteşem dönüşle maçı 75-68 kazandı.Böylece takımımız, ligde oynamış olduğu 5 maçı da kazanmış oldu.
Abdi İpekçi Arena da hem taraftar hemde takım maça iyi bir başlangıç yaptı.Ama zaman ilerledikçe, takım ritmini kaybetti.Üst üste verilen hücum ribaundları, hücumda ki basit top hataları ve Nancy Anderson  Megan Frazee ikilisinin yüzdeli hücumlarıyla Botaş ilk periyotu 24-15 önde kapattı.Takım, Sylvia Fowles'a istediği pozisyonları hazırlayamayınca Sylvia Fowles maçtan düştü ve kısa süreli kenarda Ceyhun Hoca ile bir gerginlik yaşadılar.İkinci periyota da takımımız bıraktığımız yerden, kötü oyuna devam etti.Botaş farkı ilk yarının sonunda 18e çıkarttı ve ilk yarı 42-24 Botaş üstünlüğüyle kapandı.Bu periyotta sadece 9 sayı atabildik ve potamızda 18 sayı gördük.Botaş ilk yarıda  19 tanesi hücum olmak üzere, toplam 31 ribaunt almış.Yani bizden 19 hücum fazla yapmışlar.

Bu takım oynamayınca,taraftar Kupa İstiyor.Şampiyonluğu görmek istiyor.
Kalbim aşkınla dolu ölmek istercesine. 
Gözlerim eski günleri arıyor delicesine..
Şanlı GALATASARAY bu taraftarın seninle yaşar.
En kötü gününde bile, milyonlarca kalp seninle atar.

İlk yarının bitmesiyle salonda bulunan taraftarlar, yukarıda yazdığım tezahürat ile takımı protesto etti.
Üçüncü periyota, Seimone Augustus liderliğinde takımımız muhteşem bir giriş yaptı ve rakibine uzun süre sayı şansı vermedi.Seimone Augustus'un üst üste attığı 12 sayı, savunmada Currie,Işıl ve Tuğba'nın müthiş gayretleri ve Sylvia'nın pota altında ki korkutucu duruşu Botaş'ın uzun süre organize hücum yapmasını engelledi.Bu periyotta, rakibe sadece 5 sayı fırsatı verdik ve bulduğumuz 26 sayı ile 18 sayı fark geriden gelip öne geçtik. Maçın son periyotuna da, üçüncü periyotta ki muhteşem geri dönüşün devamı gibi bir başlangıç yaptık ve farkı bir ara 9 sayıya kadar çıkardık.Sylvia'nın skandal bir kararla 4. faulü almasından sonra takım, kısa süreli bir şok yaşadı ve fark son 1.39 kala 4 sayıya kadar düştü. Farkın 4 sayıya düşmesinden sonra, Currie ve Augustus'un sayılarıyla farkı tekrar açtık ve maçı 75-68 kazanmayı bildik.


Maçın yıldızı; 20 sayı,6 ribaunt ve 7 asist ile Seimone Augustus oldu.Prenses, maçın ikinci yarısında gerçek bir lider gibi takımını yönlendirdi ve maçı kazanmamızda ki en büyük etkenlerden biriydi.


Maçın diğer bir yıldızı Monique Currie idi.İlk yarı da ki takımın berbat performansında, takımda ayakta duran ender isimlerdendi.Maçın ikinci yarısında da; Işıl,Tuğba, Augustus ve Fowles ile birlikte parkeye karakterlerini koydular.Currie maçı, 12 sayı 10 ribaund ve 2 blok ile tamamladı.
Futbol A2 takımımızda, tribünlerde takımımıza destek verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder