5 Ekim 2011 Çarşamba

Türkiye Kupası'nda İlk Rakip Antalya


Türkiye Kupası maratonumuz yarın başlıyor. Bu yolun sonu kupa olsun!


Türkiye Basketbol Liginde yer alan 16 takımın katılacağı ve 4 ayrı şehir de yer alacak gruplarda tek devreli lig usülüne göre oynanacak karşılaşmalarda takımımız Samsun'da Antalya Büyük Şehir Belediye, Banvit Kırmızı ve Erdemir ile mücadele edecek. İlk macimizi Antalya Büyük Şehir Belediye ile yarin saat 18.00'da yapacağız.


Peki Antalya Büyük Şehir Belediye nasıl bir takim?
2006-2007 sezonu sonunda Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselen Antalya ekibi, ligde bulundugu dört sezonun üçünde play-off yapmayı başarmasıyla dikkat çekmesine rağmen aynı basarıyı Türkiye Kupası'nda gösteremiyor. Son iki sezondur eleme gruplarinda galibiyeti olmayan Antalya BSB, çeyrek finale yükselebildiği tek turnuva olan 2008-2009 Teknosa Türkiye Kupasi'nda bu turda Galatasaray'imiza 92-83 yenilerek elendi. (O sezon takımımız yarı finalde Erdemir'e elenmişti.)


Geçen sezona Ahmet Kandemir yönetiminde başladılar. Muratcan Güler, Polat Kocaoğlu ve Barış Hersek dışında istikrarlı katkı alabilecekleri Türk oyuncuları bulunmadan Amerikali oyunculari Dewan Downey, Patrick Christopher ve J.P. Prince ile ilk yedi maçın altısını kazanarak kendilerini birden ligin ikinci sırasında buldular. Sezon ortasına geldikçe performansı düşen Antalya BSB'de ilk önce beklenilen katkıyı veremeyen Wayne Chism ile yollar ayrildi. 11. hafta sonunda 8 galibiyetleri, 3 mağlubiyetleri bulunurken üst üste 6 maçta yenilmeleri takımda bir takım dengeleri bozdu.


Alınan seri mağlubiyetlerin ardından ilk olarak Devan Downey ile 16. hafta sonra yollar ayrildi. Daha sonra takımı kendine getirecek iki isim, Brad Buckman ve Gerod Henderson, takima katıldılar. Yeni katılan yabancılari sayesinde daha dengeli bir performans gostermelerine rağmen Türk kadrosundaki yetersizlik nedeniyle kalan 13 haftada ancak 6 galibiyet - 7 mağlubiyetlik performans sergilediler. Ancak son haftada bizi mağlup ederek play-off'a kalmayı başardılar. Bu sırada 25. hafta civarı koclari Ahmet Kandemir'i bir bahis mevzusu yuzunden kaybettiler. Play-off'ta ise Fenerbahçe Ülker'e zor anlar yaşatsalar da galibiyet almayı başaramadılar ve elendiler.


Bu sezona kısıtlı bütçeyle giren Antalya BSB, öncelikle Alpella ve Fenerbahçe Ülker'de yardımcı antrenörlük görevini yapmış Serdar Apaydın ile anlaştı. Daha sonra Bora Hun Paçun, Melih Mahmutoğlu, Gökper Gen gibi genç Türk oyuncuların yanına, kendileri gibi genç Fisher, Jelovac, Deangelo Casto gibi isimleri ekleyip, takıma ağabeylik yapmaları için Rasim Başak, Nedim Yücel ve Kedrick Brown'u aldılar.


Hazırlık maçlarında izleyebildiğim kadarıyla tempolu oynamaya çalışan, kadronun genç olmasının doğal getirisi mücadele gücü yüksek, günlerinde oldukları zaman her takıma ters gelebilecek bir yapıya sahipler. Bunun en önemli göstergesi Antalya Rixos Cup finalinde F. Ulker'i mağlup etmiş olmalari... Aynı turnuvada Mehmet Okur takviyeli Türk Telekom'u ve Euroleague ön elemesindeki ilk rakibimiz PAOK'u devirdiklerini de belirtelim.


Şuta dayalı bir oyun sistemleri var. Pota altında bizimle mücadele edebilecek güçte değiller. Guardlari Fisher açık saha basketbolunu müthiş oynadığından mümkün mertebe dengesiz yakalanmamamız gerekecek. Bunun dışında topa ve ona baskı yapmamız kendisinin kontrolden çıkmasını sağlar ki bu sayede oyunun kontrolünü rahatlıkla elimizde tutabiliriz. Boş bırakmamalıyız. Melih gibi, Rasim gibi günlerinde olduğunda çatır çatır sut sokabilecek isimleri var. Bunun yanında Caner Öner dışında savunması iyi diyebilecegimiz bir isme sahip değiller ki Caner de uzun süredir iyi performans sergileyemeyen, mental problemleri olan bir oyuncu.


Kısacası normal sartlarda Antalya'yı rahat geçmemiz gerekiyor. Onları havaya sokup, maçı kazanabileceklerine dair inancı bir an olsun vermememiz lazım. Yoksa bir sürpriz de bize yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder