28 Ekim 2011 Cuma

Sampiyonluk Istiyoruz! : 84-65

Çarşamba akşamı kızlarımız müthiş bir mücadele sonrasında Ekaterinburg'u 19 sayı farkla 84-65 mağlup etti ve grupta ki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı.

Maça çok kötü başladığımız söylenemez ancak savunma performansımızın düşmesi doğal olarak hücumumuza da yansıyınca bir ara farkın 9 sayıya kadar çıktığını gördük. Adam adama savunmada rakibin karşısında duramadığımız gibi, adam değiştirmemiz gereken pozisyonlarda bunu çok iyi yapamadığımız için rakibe boş şut imkanı çok tanıdık. Kaçırsalar bile ilk çeyrek itibariyle bu topları bir şekilde yeniden kazanmayı başardılar.

Burada devreye alan savunması ve Dee girdiler. Arkada Tina'nın varlığından, önde Işıl'ın bunaltıcı baskısından da bahsetmemek olmaz tabii.

İkinci yarı ise, savunma dozajını bir seviye daha yukarı çektik. Işıl rakibin bütün guardlarını sahadan sildi. Tina pota altında ki rakiplerine büyük üstünlük kurdu, Dee karşısına kim çıkarsa çıksın bir şekilde sayıya ulaşmasını bildi, Alba bu takım için neden önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Daha ne yazalı
m? Matic'in ribaunt katkısı, Melisa'nın kötü başlamasına rağmen sonra toparlaması, Bahar'ın sadece 9 dakika oynamasına rağmen inanılmaz verimli olması, Şaziye'yi bu forma altında bu kadar mücadele ederken görmenin şaşkınlığı...

Işıl kaptan, müthiş oynadı. Hasta hasta çıktı maça. Bir gün öncesinden serum yediğini pek fazla duymadık sanırım... Sahadaki enerjisinde en ufak bir azalma var mıydı? 8 sayı, 6 ribaunt, 7 asist, 2 top çalma... O böyle oynadığı sürece sırtımız kolay kolay yere gelmez. Yaşadığı sakatlıklardan sonra ancak kendini toparlayabiliyor. Ayaklar daha sağlam basıyor, hissedebiliyorsunuz. Şimdi sıra bu performansı istikrara dönüştürüp, yükseltmekte...

Tina, maça hem hücum hem savunma anlamında çok kotu başladı. Gruda'yı ilk çeyreğin yıldızı yaptı. (13 sayı üretti yanılmıyorsam.) Kendisi ise, hücumda çok ezildi fakat daha sonra ortaya koyduğu performansa kelimeler yetmiyor. Karşınıza Gruda, Leuchanka, Stepanova ve Parker çıkacak, hiç birine karşı geri adım atmayacaksınız ve kim çıkarsa çıksın ezip geçeceksiniz. 24 sayi, 14 ribaunt, 2 asist muazzam...

Dee, bu kadına kelimeler yetmez. O kadar söyleyeyim. 1/7 atarak başladı yanılmıyorsam ancak insanda konsantrasyon problemi olur, maçtan kopma olur. Yok arkadas... Çok mu abartmış olurum bilmiyorum ama kadın basketbolunun Jordan'ı kendisidir. Takımın kendisine nerede, nasıl ihtiyaç duyduğunu o kadar iyi biliyor ki... Basit bir örnek: son çeyrekti sanırım... Takım 2-3 hücum üst üste bocaladı. Hemen akabinde gitti, topu aldı, penetresini yaptı, faulu aldı, serbest atışlarla takıma nefes aldırdı. Augustus'u cok seviyorum ancak kendisi olsa bu pozisyonda topu alır bir cross-over ile şuta kalkar, kaçırırsa çökeriz, girerse 1-2 hücum rahatlamış oluruz. İşte Dee ile aralarındaki en büyük fark, malesef. Dee çok büyük oyuncu ve onu bu forma ile izlemek benim için büyük bir keyif.

Alba, saha içinde ve dışında tepkileri müthiş... Savunma katkısı muazzamdı. Hücumda gününde değildi, olsun canı sağ olsun. Yine de istediği zaman çok rahat biçimde penetre edebilmesi, bu penetreleri sonrası takım arkadaşlarını çok iyi bulması veya kendisinin bitirmesi çok güzel... Henüz 22 yaşında, inşallah uzun süreler bizimle kalır.

Keyifli bir galibiyet oldu. Ekaterinburg bu turnuvanın en önemli kadrolarından birine sahip. Onları bu şekilde perişan etmek bütün takımlara büyük bir korku salmak anlamını taşıyor. Artık bize karşı oynayacak rakiplerimizin dizleri daha fazla titreyecek.

Taraftar? Öyle bir topluluk yoktu salonda. (Salonda bulunanlara taraftardan ziyade sevdalı demek gerekiyor. Arma Sevdalıları...)



Şu anda grupta 3 maçını da kazanan Ros Casares ile birlikte ilk 2 sırayı paylaşıyoruz. Ros Casares ile oynayacağımız maça dek, kesinlikle mağlubiyet almamalı ve o maça avantajlı çıkmalıyız.

1 yorum:

  1. Ağzınıza sağlık. Maç boyu yaptığımız sert savunmaya rağmen sadece 9 faul yapmış olmamız da atlanmayacak bir konu. Bu derece sert savunma yapıp faul almamak, savunma anlamında nerede duracağını bilen bir takım olma hüviyetini kazanmaya başladığımızı gösteriyor. EL maçları şu an için daha önemli olduğundan, Tina'nın lig maçlarında olabildiğince dinlendirilmesinde fayda var. Yazı için tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil