21 Eylül 2011 Çarşamba

Euroleague'e Hazırlık

Gelecek sezon hazırlıklarını sürdüren erkek basketbol takımımız, Euroleague elemelerinde üst üste oynayacağı karşılaşmalar sebebiyle cuma ve pazar günü olmak üzere Banvit ve Erdemir ile 2 hazırlık maçı oynayacak.Ayhan Şahenk Spor Salonunda oynanacak karşılaşmalar malesef ki seyirciye kapalı olacak.


Program şöyle;
23 Eylül Cuma
Galatasaray-Banvit
25 Eylül Pazar
Galatasaray-Erdemir


Orhun Ene'nin antrenörlüğünü yaptığı Banvit, geçen sezon normal sezonu 2. sırada bitirmiş ve ilk turda Olin Edirne ile eşleşmişti. İlk turda Olin Edirne'yi eleyip yarı finalde rakibimiz olmuşlardı. Yarı final serisinde saha avantajına rağmen seriyi 3-1 ile geçmiş Banvit'in sezonuna son noktayı koymuştuk. Bu sezon da A Milli Takımımızın antrenörü Orhun Ene ile devam ediyorlar. Kadrolarına Beşiktaş'tan Serkan Erdoğan ve Erdemir'den Erkan Veyseloğlu gibi tecrübeli Türk oyuncuları kattılar. Yabancı transfer olarak ise, yine ülkemizde oynamış oyunculara yöneldiler ve eski Anadolu Efesli Cliff Hammonds ve eski Türk Telekomlu Kenan Bajramoviç'i kadrolarına kattılar. Geçen sezon ki kadrolarından bulunan önemli oyuncuları Barış Ermiş, Chuck Davis, Keith Simmons ve Lance Williams gibi isimleri kadrolarında tuttular.
Banvit Takım Kadrosu; Serkan Erdoğan(SG), Erkan Veyseloğlu(SF), Clifford Hammonds(PG-SG), Kenan Bajramovic(PF), Chuck Davis(PF-C), Erol Can Çinko(SG-SF), İzzet Türkyılmaz(SF-PF), Şafak Edge(PF), Yiğitcan Turna(PG), Barış Ermiş(PG), Keith Simmons(SG-SF) ve Lance Williams(C)...


Ahmet Çakı önderliğinde ki Erdemir, geçen sezon Beko Basketbol Ligini 12. sırada tamamladı. Ligi bu kadar alt sıralarda bitirmesine rağmen bütçesi yüksek takımlara karşı sergilediği performansla dikkat çekmişlerdi. Hatta bizimle evinde oynadıkları maçı da kazanmışlardı.  Bu sezon ise, Ahmet Çakı ile devam ediyorlar. Takım bazında ise, büyük bir değişime gittiler ve bütün yabancılarını değiştirdiler. 
Erdemir Takım Kadrosu; Soner Şentürk(PG-SG) , Mutlu Akpınar(SF), Nusret Yıldırım(C), Antywane Robinson(SF-PF), Ray Wesson(SF) , Gerrod Henderson(SG), Caner Ercan(SF), Altan Erol(SG), Eren Beyaz(C), Melih Yıldız(PG-SG) ve  Emre Ekim(PF)...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder