30 Ekim 2010 Cumartesi

Ziraat Türkiye Kupası Grup Kura Değerlendirmesi

Ziraat Türkiye Kupası grup kuraları, bugün çekildi.Gaziantepspor,Antalyaspor,Denizlispor ve Ankara temsilcisi Beypazarı Şekerspor ile birlikte A grubunda yer alacağız.

     Kurayı değerlendirmek gerekirse;

Gaziantepspor: Tolunay Hoca daha önce yaptığı bir röportajında, bu sene hedeflerinin Türkiye Kupasında final olduğundan bahsetmişti.Avrupa kupalarına katılabilmek için, Türkiye Kupasını kazanmak yada finalde ki rakibinin durumuna göre final oynamak büyük bir şans...Bu sene yabancı oyunculara daha fazla yatırım yapan ve ligde umduğunu bulamayan Gaziantepspor için ise büyük bir nimet...Umarım Galatasaray'ın arkasından ikinci olarak kupaya devam ederler ve finalde Galatasaray'a kaybederek Avrupa Kupalarına katılırlar.

Antalyaspor: Geçen sene çeyrek finalde Antalyaspor ile karşılaşmıştık.Antalya da 2-1 kaybettiğimiz maçı, Ali Sami Yen de 3-2 kazanmıştık ama Türkiye Kupasında uygulanan gol averajı kuralından dolayı elenmiştik.Onların da yolculuğu; bizden bir durak sonra yarı finalde, son kupanın sahini tarafından sona erdirilmişti.Bu sezon için ise lige çok iyi başlayamasalar da, toparlanıp üst üste aldığı galibiyetler ile ilk beş içerisine girmeyi başardılar.Ligde ki şu an ki durumları olağan gözükmeseler de tehlikeli bir rakibe karşı oynayacağız.

Denizlispor: Geçen sezon küme düşen Denizlispor, Bank Asya 1.Lig'de rakipsiz şekilde yoluna devam ediyor.Bu sezon planları arasında Türkiye Kupası var mı bilmiyorum ama kendi düşünceme göre olmaması gerekir.Süper Lig'e çıkacak iken yolda takılmaları onlara çok istedikleri Süper Lig fırsatından edebilir.Bazen planlarda bir şeyleri feda etmen gerekebiliyor.Bu Denizlispor için, Türkiye Kupası olabilir.

Beypazarı Şekerspor: Bu takım hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim.Bir Ankara takımı olduğunu ve 2.Lig Beyaz grupta, Bandırmaspor'un iki puan arkasında 2. sırada olduğunu internetten araştırmamla öğrendim.Grupta yaptıkları 9 maçta; 5 galibiyet,4 beraberlik alıp, henüz yenilgi almadıklarını da hatırlatalım.
Türkiye Kupası grup elemelerine kalabilmek için; normal süresi 1-1 biten maçta, penaltılarla Karabükspor'u 7-6 yenmişler.

Maç Programımız;

10.11.2010 Galatasaray-Denizlispor
22.12.2010 GaziAntep-Galatasaray
12.01.2011 Galatasaray-Beypazarı
16.01.2011 Antalyaspor-Galatasaray
26.01.2011 Galatasaray Bay



Beypazarı Şekerspor maçı; yeni stadımızda oynayacağımız ilk resmi maç olabilir.
Tahminim, Galatasaray ve Gaziantepspor'un ilk 2'de yer alacağı bir grup olacağıdır.




(Fotoğraflar resmi siteden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder