31 Ekim 2010 Pazar

Galatasaray Cafe Crown 91- Tofaş 66

Beko Basketbol Ligi'nin 3.haftasın da Galatasaray, kendisi gibi 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Tofaş takımı ile Abdi İpekçi Arena da karşılaştı.Maça ilgi ligin ilk haftasında ki Erdemir maçı kadar olmasa da, yaklaşık 2 bin kişi takımına destek vermek için Abdi İpekçi Arena da idi.


Galatasaray Cafe Crown Tofaş karşısında maça; Taylor Rochestie,Joshua Shipp,Caner Topaloğlu,Radoslav Rancik ve Ermal Kurtoğlu ilk 5'i ile çıktı.


Daha maçın henüz başında rakibe yapılan baskı, takımın maçı ne kadar istediğini göz önüne koydu.Ama yine hastalık haline gelen fark açıldıktan sonra bocalama evresi, Tofaş maçında da ortaya çıktı.Erdemir maçında olduğu gibi, bu maçta da taraftar desteğiyle bu hastalığı bir bakıma tolare etsek de, deplasmanlar da başımız çok ağrıyabilir.Keza Karşıyaka deplasmanın da 15-0lık seri yakaladıktan sonra, maçı vermemiz buna en güzel örnek olabilir.Her deplasman Karşıyaka gibi olmasa da, deplasmanlar da bu sıkıntıyı yaşamamalıyız.Eğer her maçta bu sıkıntıyı yaşarsak,hedeflenen başarı karşılıksız kalır.Bu sorunu Oktay Hoca'nın çabuk bir şekilde ortadan kaldırması gerekiyor.Her Galatasaraylı basketbolsever gibi, bende Oktay Hoca'nın bu sıkıntıları ortadan kaldıracağından bir şüphem yok ama zamanı çok önemli ...


Oyuncu bazında değerlendirme yaparsak;


Maçın yıldızı bana göre maçın en skorer oyuncusu Luksa Andric'i pota altında müthiş besleyen Tutku Açık idi.Tutku Açık, bence bu maçta bu takımın bir numaralı oyun kurucusunun kim olduğunu tekrardan hatırlattı.Tutku Açık bu maçta, 23 dakika sahada kalıp 13 sayı,7 asist ve 2 top çalma ile oynadı.


Maçın Galatasaray adına en iyi ikinci oyuncusu ise, saha içi şut isabet oranı %67 olan ve 10/10 serbest atış isabet oranıyla 22 sayı atan Luksa Andric idi.Luksa Andric'in eksik olduğu bir nokta var ise o da ribauntlar...Luksa Andric, maç içerisinde takımın point guardı olan Taylor Rochestie'den daha az ribaunt alabildi.Takımın genel ribauntlar da ki dezavantajını göz önüne alırsak; Luksa'nın ribaunt konusunda biraz daha fazla konsantre olması gerekiyor.


Maçın bir diğer iyi ismi, Joshua Shipp idi.Shipp ne zaman Galatasaray skor olarak sıkışsa, sorumluluk alıp potaya gitme cesaretini gösterdi.Shipp'in bu cesareti, Galatasaray için çok büyük bir artı... Shipp maçı; 14 sayı 6 ribaunt ve 2 asist ile tamamladı.


Preston Shumpert, Shipp ile birlikte sorumluluk alan isimlerdendi.Her zaman ki Shumpert gibi oynadı.Shumpert kötü gününde de olsa, takım için bir şeyler yapmaya çalışması çok hoşuma gidiyor.Ne eksik ne fazla...Her maça aynı konsantre ile çıkıyor.Rakip Barcelona olmuş,Tofaş olmuş onun için hiç fark etmiyor.Görevini yapıp, takımının kazanması için savaşıyor ve genelde de başarılı oluyor.Preston Shumpert, maçı 11 sayı ve 4 ribaunt ile tamamladı.


Ermal Kuqo, bugün kötü gününde idi.Kötü gününde olmasına rağmen takımına katkısını yaptı.Ermal Kuqo, Galatasaray formasına, bence çok yakışıyor.Umarım Galatasaray ile beraberliği uzun sürer.Ermal Kuqo 8 sayı ve 3 ribaund ile maçı tamamladı.


Caner Topaloğlu, bugün Caner'in takıma yaptığı katkıyı süreklilik haline getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Caner de bu potansiyel var.15 Eylül 2009 tarihinde resmi sitede bir röportajı yayınlanmıştı. Caner; ''Şu anda eksikliğim, hatta en büyük eksikliğim şutum.Bu konuda da kendimi geliştirdiğim ve istikrarı sürdürdüğüm sürece bir üst seviye çıkacağıma inanıyorum.'' demişti.Bu eksikliğini bilmesi güzel, şut konusunda biraz kıpırdanma olduğu da doğru ama süreklilik yok.Hagi'nin dediği gibi; çalışmak çalışmak ve çalışmak.Hagi çalışır ! Sende çalışmalısın bence Caner Topaloğlu ! Caner Topaloğlu maçı; 7 sayı 7 ribaund ve 2 asist ile tamamladı.


Röportajın tamamı için; http://www.galatasaray.org/gsdergi/roportajlar/haber/4781.php


Maçın İstatistiklerinin Tamamı;


* Josh Shipp: (23:06, 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top çalma)
* Melih Mahmutoğlu: (09:08, 2 sayı, 1 ribaund, 2 asist)
* Göksenin Köksal: (02:44, 0 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı)
* Caner Topaloğlu: (17:47, 7 sayı, 7 ribaund, 2 asist)
* Preston Shumpert: (18:14, 11 sayı, 4 ribaund, 1 asist)
* Taylor Rochestie: (20:47, 5 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı)
* Tutku Açık: (23:01, 13 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı)
* Luksa Andric: (19:20,   22 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, 1 blok)
* Radoslav Rancik: (21:46, 4 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı)
* Haluk Yıldırım: (09:54, 0 sayı, 1 ribaund, 2 asist)
* Evren Büker: (13:33, 5 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma)
* Ermal Kurtoğlu: (20:40, 8 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı)

1. ÇEYREK: 29-17
2. ÇEYREK: 14-15 (43-32)
3. ÇEYREK: 16-19 (59-51)
4. ÇEYREK: 32-15 (91-66)



2. ve 3.periyotta Tofaş skor olarak, takımımıza üstünlük sağlamış.Ama maçın başında ve sonunda ortaya konulan oyun maçın 25 sayı farkla kazanılmasını sağlamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder